Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Pakla bizi Kosova

Gökhan Gönül, Yalçın Ayhan, Mehmet Topal, Hasan Ali; Selçuk ve Tolga; Volkan Şen, Arda, Hakan Ç ve de forvette Burak Yılmaz ile çıkacak bugün Kosova karşısına. Şu ana dek gazete 11’leri ile Fatih Terim 11’leri % 70 bile uyuşmadı ama bugün sanıyorum farklı. Güçsüz Kosova’yı farklı yenip herkes kendini temize çıkaracak. 


***


Üç kolay maçı alınca her şey unutulur mu? Bu ülkede spor basının da büyük çoğunluğu güdüm halinde. İzlanda mağlubiyetinin ardından A-Spor’da İlker Yağcıoğlu ve Erman Toroğlu’na denk düşmüştüm. Fenerbahçe’de sağ kanat oynarken yaptığı ortaları hatırlamak istemediğimiz İlker Yağcığlu, soyadına nazire yaparak “sanki her dünya kupasına gidiyoruz da..!” diyerek Fatih Hocası’na destek çıkmıştı. Toroğlu ise gençler oynuyor ne güzel demişti.


Gençlerbirliği Ümit Özat ile anlaştı. Henüz bir teknik direktör olarak maharetini görmedik; izlediğimiz kadarıyla o da koşalım, defans yapalımcı idi. O vakit neden İbrahim Üzülmez yollandı ki? Akhisar Belediyespor düşme hattında. Tolunay Kafkas’lı Akhisar’ın puan tablosunda tam da burada olacağını yazmıştım bu köşede, imzayı attığında. Ufaktan dedikodular başladı. İbrahim Üzülmez muhtemeldir ki Akhisar’ın başına geçecek. Elazığspor geçen hafta Ogün Temizkanoğlu’nu yolladı, üzüldüm. Türlü imkansızlık içinde sağlam defans yaptırarak iyi işler yapıyordu. 12 puanları silinmişti, iptal edilebilirmiş; keşke istikrarı seçselerdi. Ama işte bu ülkede işler duygusal. Gakkoşların tek istediği kendi sahalarında Malatyaspor’u yenmektir. Malatya uzun süre 10 kişi oynadığı halde yenilgi gelince yolladılar demek…


Bir evvelki yazımda Fenerbahçe ve Galatasaray derbisi 2-1 ya da 2-2 demiştim. Yeni gelişmeler maçı 1-1’e ve hatta 0-0’a doğru götürmekte. Mehmet Topal sarı kart cezalısı, yerine Roman Neustadter oynayacaktı tamam ama üstüne Jeremain LENS’in sakatlığı geldi. Üç hafta yok diyorlar. Yenilirse kovulacak olan BAY Riekerink, ortada Selçuk, Tolga’ya ilaveten De Jong’u da oynatacakmış. Yani maçı kilitlemek istiyor üç önlibero ile. Eren ya da Sneijder ile balına bir gol bulursam ya kazanırım ya da 1-1 kalırım hesabında. Son Başakşehir yenilgisinde 1.70’lik Sabri, 1.96’lık Mehmet Batdal’ın altında kalınca kafa golü yemişlerdi, sağbekte 1.80’lik Cavanda tercihi gelebilir. İlaveten stoperde Hakan Balta’nın partneri Semih değil, Chedjou olacak. Chedjou 1 santim daha uzun olduğundan değil; yer tutma, zıplama ve hatta asist yapabilme özelliklerinden dolayı tercih edilecek. 


Milli ara dönüşü Trabzonspor, Antalyaspor ile oynayacak. Bahis açısından Antalyaspor yenilmez süper bir seçenek idi ama gelişmeler ibreyi Trabzon’a çevirdi. Samuel Eto’o sakatlandı ve bu maç Trabzonspor’un yeni stadındaki ilk maç olacak. Beşiktaş maçında Trabzonspor’a yine hakem yamukları olmuştu; bu maça gönderilecek olan hakem sıkı sıkı tembihlenir kanımca. Bu ülkede yıllardır futbol izleyen herkes ne demek istediğimi anlamıştır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar