Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Pirlo ne demişti?

TC futbolunun düzenleyici(!) camiası Galatasaray’ın çok kupalı(!) hocası Fatih Terim’den korkan çok. Galatasaray Liseli Mehmet Demirkol bile ondan korkuyor. “Türk futbolunun yüzde bilmem kaçı Fatih Terim’dir” demek zorunda kalıyor. Ben cesur olduğumdan değil; beni nerede bulduracak da aldıracak rahatlığında takılıyorum:) Ağar -pardon- ağır bir telefon almazsam bu tip yazmaya devam edeceğim!

Zira Hıncal Uluç’un bile kabul ettiği haram puanlar söz konusu. Galatasaray yapılmasaydı da Başakşehir mi olsaydı argümanına katılamıyorum..! Çok az kişiyi rahatsız ediyor bir takımın kollanması... Tuhaf. Yaşım itibariyle geçmişten bugüne olanlara hakimim. Midem bulanıyor düşününce. Yeni getirilen MHK Başkanı Sabri’nin Galatasaray’a orta sahadan çaldığı bir penaltı geliyor aklıma misal. Aynı Vahap Beyaz ve birçokları gibi. Fatih Terim dalga geçer gibi video çekiyor içinde “vicdan huzuru ve rahatlığı” geçen... Çıldırmamak elde değil!

Fatih Terim’i bir hoca olarak hak ettiği değerde yazmak isterdim lâkin mümkün değil. Yerel düşünüp onu büyütmek gerekiyor her şeyi görmezden gelerek... Adam daha hakem Ümit Öztürk’ü kurtarmaya çalışıyor; güç denemesi yapıyor adeta. Kimse farkında değil! Ümit Öztürk bu ligde maç yönetirse yuh artık! 

Ülke futbolunu her ne şekilde olursa olsun kupaya doymayan Fatih Terim’in çapına mahkûm kılarsanız, adalet sağlamazsanız bir yere varamayız. Zira o çapın ne olduğunu yıllar evvel Pirlo söylemişti: "Terim'in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız çok uzun sürmedi. Belki böyle bir plan başka yerlerde işliyor olabilirdi ama Milan'da işlemezdi."

Ülke futbolunda bir operasyon gereklidir. Fenerbahçe ve Beşiktaş ve hatta Trabzon, size sesleniyorum: Avrupa futbolu yeni yapılanmaya gidiyor. Önümüzdeki beş altı yılda kimin daha çok şampiyon olduğu çok ama çok önemli olacak. Zira o kıstasla bu ülkeden tek bir takım o yeni ligin zirvesine gidecek. Şimdiden kabul ediyor musunuz bu hakemler ile yarışmayı? Ettiyseniz hepiniz vicdansız ve cimbomlusunuz..!

Önceki ve Sonraki Yazılar