16 Nisan referandumunda '60,8 Evet-39,2 Hayır' diyen anketçi yine sahnede

16 Nisan referandumunda '60,8 Evet-39,2 Hayır' diyen anketçi yine sahnede

16 Nisan referandumunda '60,8 Evet-39,2 Hayır' diyen AG Araştırma şirketinin sahibi Adil Gür TRT'de programa katıldı ve AKP-MHP ittifakını değerlendirdi. 

Türkiye'nin referandum oylamasına gittiği süreçte araştırma şirketleri tarafından yapılan tahminler tartışma konusu olmuştu. Araştırma şirketleri tarafından yapılan sonuç tahminlerinin arasından en dikkat çekeni ise Adil Gür'ün sahibi olduğu AG Araştırma şirketiydi. AG araştırma, referanduma ilişkin yayımladığı son raporda referandum sonucunu "60,8 Evet-39,2 Hayır" olarak açıklamıştı.

Ancak sonuç Gür'ün tahmininden çok farklı çıktı. Muhalefetin itiraz ettiği resmi sonuçlarda dahi evet oyu yüzde 51 çıktı.

Bu sonuçlar Gür'e yönelik tepkileri daha da artırırken Adil Gür manipülasyon yapmakla suçlandı.

Bir süre ortalıkta görünmeyen Gür, önceki gün TRT'de yeniden hiçbir şey olmamış gibi yorum yaparken görüldü.

Adil Gür TRT'de çıktığı programda şu yorumları yaptı:

"Ak Parti ve MHP ittifakı çok başarılı olmaz. Ak Parti'ye oy veren Doğu ve Güneydoğu'da Kürt kökenli seçmenler var, onları küstürebilir." gibi sözler görüyoruz ortalıkta. Ama bunun doğru olmadığını görüyoruz araştırmalarda. Bunun temel nedeni de şu; Türkiye'de MHP sadece bugün değil sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde etnisiteye dayalı bir milliyetçilik yapan bir parti değil. Türk milliyetçisi bir parti olduğunu görüyordum, Ak Parti de milliyetçi bir parti. Yaptığımız çalışmalarda Ak Parti'ye oy veren Kürtlerde bir kırılma olmadığını görüyoruz.