'2019 Seçimleri'ne şaibe karıştırmaya kalkan bedelini çok ağır öder'

'2019 Seçimleri'ne şaibe karıştırmaya kalkan bedelini çok ağır öder'

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, 696 sayılı KHK kapsamında Yargıtay ve Danıştay'a üye atanmasına yine aynı sayılı kararnamede 15 Temmuz darbe girişimi ve 'girişimin devamı niteliğindeki eylemlere' müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğu doğmayacağı hükmüne sert tepki gösterdi.

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen 696 sayılı KHK kapsamında Yargıtay ve Danıştay'a üye ataması yapılarak Yüksek Seçim Kurulu'nu tamamen emir altına alınmaya çalışıldığını iddia etti.

"HER KİM OLURSA OLSUN BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDER"

Pekşen twitter hesabınadan 'UYARIYORUM' diyerek "KHK ile Yargıtay’a 100 Danıştay’a 16 yeni üye atayarak Yüksek Seçim Kurulunu tamamen emri altına almayı planladığını biliyoruz.YSY’da bu şekilde bir yapılandırma yaparak 2019 seçimlerine ŞAİBE KARIŞTIRMAYA KALKAN her kim olursa bunun bedelini çok ağır öder" ifadelerini kullandı.

"AKP'NİN BESLEDİĞİ PARALEL TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARGI ZIRHI SAĞLANIYOR"

Pekşen, Başbakan Binali Yıldırım'ın, 15 Temmuz darbe girişimi ve 'girişimin devamı niteliğindeki eylemlere' müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğu doğmayacağı hükmü için "düzeltme yapılmayacak" açıklamsına cevap olarak "Suç üstü yakalandılar.Amaçları 15-16 Temmuz günü sokağa çıkanlar değildir. AKP’nin beslediği paralel terör örgütlerine yargı zırhı sağlamaktır (TCK m 309 )" diye yazdı.

"TCK 309'A GÖRE SUÇTUR"

Pekşen twitter'da paylaştığı video ile Türkiye'deki silanmayı gözler önüne serdi. Pekşen, "Yayınlanan KHK ile bu örgütlenmelere 15 Temmuz darbe girişiminin arkasına gizlenerek paralel örgütlenme için yasal kılıf sağlanıyor. TCK m. 309 a göre bu KHK ile oluşacak örgütlenme paralel devlet suçudur" ifadelerini kullandı.