2019 Seçimlerinde CHP'yi iktidara taşıyacaklar

2019 Seçimlerinde CHP'yi iktidara taşıyacaklar

CHP İstanbul'da ilçe kongrelerinin heyecanı tüm hızıyla sürüyor. 7 ilçedeki başkan adayları YURT aracılığıyla mesaj verdi. 2019 seçimlerine vurgu yapan başkan adayları, demokratik cephenin güçlendirilmesinin altını çizdi. Başkan adaylarının son mesajı ise CHP'nin iktidarı için halkla beraber dinamik bir yapı oluşturmak oldu.

Cihan GÜNER & Süleyman KILIÇ

Yurt Gazetesi, CHP İstanbul'da başlayan ilçe kongre sürecini aktarmaya devam ediyor. Bugün CHP'nin kalesi durumunda olan Sarıyer ve Avcılar’ın yanı sıra iktidarı yerelde AKP'ye kaptıran Kağıthane, Esenler ve Ümraniye gibi ilçeler de var. Yeni seçilecek olan yönetimlerde tek hedef ise 2019 seçimlerinde CHP'yi iktidara taşımak.

SARIYER

CHP'nin yeni kalelerinde olan Sarıyer'de 6 aday var. Nüfusu 342 bin 753 olan ilçenin yerel seçmen sayısı 243 bin 852 kişi. Ağırlıklı olarak Sivas nüfusu ilçede hakim. Toplam mahalle sayısı 38 olmakla birlikte, Sarıyer’de 8 bin 652 CHP üyesi bulunmakta. İl delegesi 19 iken 2015'teki Kurultay delegesi sayısı 2. 2014 Yerel seçimlerinde geçerli oy 210 bin 700. Bu rakamda CHP'nin oyu 107 bin 886, AKP'nin ise 82 bin 655'dir.

Erdal Sarıgöl: Demokrasiye katkı sunmak İçin adayım

Mesleğim gereği Sarıyer'in sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. 10 yıl meclis üyeliği yaptım. Sarıyer'i ve belediyeyi iyi biliyorum. Yerel seçimlerde AKP'ye fark atıyoruz fakat genel seçimlerde az da olsa geri düşüyoruz. Bu 28 bin kadar farkı partiye kazanmak ve Sarı- yer'de yüzde 65'i İstanbul'da ise yüzde 60'ı bulmak, 2019 demokrasi mücadelesine katkı sunmak için adayım.

Sevim Yalın Kılıç: Kadınlar siyasette daha etkin yer almalı

Gelecek günlerin tüm parti üyelerine yüklediği sorumluluk bilinciyle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadınlar siyasette daha etkin yer almalı söylemenin verdiği destekle, örgütümüzün işareti ve Sarıyer'de gelecek günlerde birlik beraberlik içinde yol alınması gerekliliği önerisi ile aday oldum.

Yeter Büyükdurmuş: Yetki verin birlikte yönetelim

SARIYER’de örgütün bütünlüğünü, beraberliğini dinamik bir yapıya dönüştürmek için aday oldum. Örgütümü daha deniş halk kitleleriyle buluşturacağımın sözünü veriyorum. Yetki verin birlikte Sarıyer’i yönetelim.

Ali Sönmez: Örgütümün ve partimin vicdanının adayı olarak yola çıktım

NEDEN aday olduğu ile ilgili konuşan Sönmez, “1985 yılında Ferahevler’de SHP’ye genç yaşımda kaydolarak siyasete başladım. O günden bugüne hep aktif siyasetin içindeyim. Partime katkılar sunmuşumdur. Adaylık süreci yaşayan diğer arkadaşlarıma katkı sunmuşumdur. Hem siyaseti, hem örgütü tabiri yerindeyse çok iyi bilir ve tanırım. Bu adaylık süreci tartışıldığında hep kongre reaksiyonunu izledim. Çıkan aday arkadaşlarımı da izledim. 3 aydır partimizin çeşitli kademelerinden aday olmam noktasında telkinler aldım. CHP’de ilçe başkanı olmanın bir bedeli, özgül ağırlığı olmalıdır. Tüm parti büyüklerime de danıştım. Partililerimin nabzını tuttum. Örgütte oluşan bir takdir var mı yok mu bunun analizini gerçekleştirdim. Tüm bu telkinler sonrası gördüm ki, partiye bu kadar emek vermiş ve yetişmiş bir insan olarak bugünün şartlarında bilgi birikimimi partime katkı sağlamak amacıyla, tabir yerindeyse örgütümün ve partimin vicdanının adayı olarak yola çıktım” dedi.

"2019’da herkesin sığınacağı tek liman CHP’dir

Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü; “Örgütümüz dinamik bir yapı; çalışkan bir ilçe başkanı ile yönetimi ve adaletli bir yönetim istiyor. Örgütün hakkı ve hukukunu koruyan, parti içi seçimlerde parti adaletini, hukukunu ve tüzüğünü koruyan bir siyaset anlayışı bekliyor. Daha çok mahalleler ile aktif halde çalışan bir yönetim bekleyişi içerisinde. 2019 ülkemiz için önemli bir dönüm noktası. Gözle görülür bir şekilde ülkemiz çok büyük sıkıntılara doğru ilerlerken herkesin umudu olarak tek sığınabileceği liman CHP’dir. Bizlere de düşen CHP’yi herkesin sı- ğınabileceği güçlü bir liman haline getirmektir.”

Hasan Saim Öztürk: Gerileyen oylarımızı yeniden kazandıracağız

SARIYER ilçesinde 1 Kasım genel seçiminde gerileyen oylarımızın yeniden ve fazlasıyla kazandırılması, insanların yeni bir heyecanla güven duyacakları bir yönetimle mahallelerde organize edilmesi, parti politikaları ve programlarıyla ideolojisi ve tüzüğü kapsamına uygun olarak gençlerle kadınlarımızla, yurtsever üyelerimizle yerel yönetimle işbirliği halinde, halka dokunan halkın çıkarlarını savunan ve çözüm üreten bir siyaset yapmak üzere ilçe başkanlığı görevine talip oldum. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedefleri esas olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve mutlaka başaracağız.

Uğurhan Atma: Partimiz CHP’yi geniş seçmen kitlelerine yakınlaştıracağız

GEZİ gençliğinden birisi olarak Gezi’den ders çıkartacak, partimizi geniş seçmen kitleleriyle yakınlaştıracak, 2019 yerel ve genel seçimlerinde Sarıyerimiz için örgütlenmemizi kuvvetlendirecek, Sarıyer’de oy oranını arttıran politikalar uygulayacak, yeni ve dinamik iletişim kanalları kuracak, partimizin siyasi geçmiş ve kültürüyle uyumlu yenilikler getirecek, yeni projelerle partimizin ve ilçemizin yükselişine katkı sağlayacak, Sarıyerlilerimizin kendi evlerinde çocuklarıyla uzun yıllar yaşama hakkını savunacak, Sarıyerimizin doğası ve güzelliklerini korumak adına mücadele edecek bir yapıya ihtiyaç olduğunu ve bu yapının kurulmasına dair tecrübe, eğitim ve birikime sahip olduğumuza inandığımız için aday olduk. Partimizin genç, dinamik bir yapıyla özellikle sosyal demokratların gerçek oy tabanına ulaşmasına zemin yaratacağız. Uygulayacağımız siyaset ile AKP kapanır başka parti açılır bilemem ama CHP Sarıyer’de 40 sene daha iktidarda kalacak.

BÜYÜKÇEKMECE

BÜYÜKÇEKMECE'de tek aday var. 237 bin 185 nüfusa sahip Büyükçekmece’de seçmen sayısı 167 bin 835. Ağırlıklı olarak Iğdırlıların, Tekirdağlıların ve Kahramanmaraşlıların yaşadığı ilçede toplamda 24 mahalle, 2625 sokak yer almakta. CHP üyesi 5 bin kişi yer almakta, ilçe kongre delege sayısı 418’dir. İl kongre sayısı ise 12. 2014’teki yerel seçimde CHP yüzde 60.470 oy alırken AKP’nin oy oranı yüzde 57.

Hüseyin Gökbulak: Ülkemizde demokrasiye sahip çıkacağız

22 TEMMUZ 2014 tarihinden beri ilçe başkanlığı görevini sürdürüyorum.Bu süreçte parti örgütü içerisinde gerek Genel Merkezimiz , İl Yönetimimiz ve partiyi temsil eden Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Kadın Kolumuz, Gençlik Kolumuz, Komisyonlarımız, Mahalle birimlerimiz ve üyelerimiz içerisinde uyum , diyalog ve sabırla birbirimizi saygı çerçevesinde dinleyerek sorunların üstesinden gelmeye çalıştık. Bu uyumu arttırarak sürdürmek niyetindeyiz. Bunun için adayım. Bu anlayış ile örgütümüzün güvenine layık olmaya çalışacağız. İlçe kongremizi kazanacağız. Çalışmalarımızı 2019’a odaklı, ancak her an seçim olacakmış gibi örgütümüzle birlikte hazır biçimde sürdüreceğiz. Atatürk ilke ve Devrimleri ile ülkemizin demokratik kazanımlarına sahip çıkacağız. Parti içerisinde ve ülkemizde demokrasiye sahip çıkacağız. Bunları yaparsak diğer sorunlar zaten çözülür.

ŞİLE

İLÇE nüfusu 34 bin 200 olan Şile'de yüzde 60 mahalli yüzde 40 yabancı nufüs bulunmaktadır. 2014 yerel seçimlerinde AKP 9 bin 528, CHP 3 bin 267 oy almıştır. Şile'de 62 mahalle mevcut olup bin üç CHP üyesi bulunmaktadır. İlçe kongresinde 135 delege, il kongresi için 5 delege yer almaktadır.

Şecaattin Güney: Atatürk devrimlerini korumak, yaşatmak için...

YAŞANILABİLİR bir Şile için, huzurlu bir Şile için, eğitimde ve doğa sporunda öncü bir Şile için, sanat ve doğa kültürü merkezi için, doğayı korumak adına yeni yapılacak ilçe kongresinde örgütün yerelde iktidar olmak talepleri üzerine, inançlı bir sosyal demokrat olarak Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk devrimlerini korumak, yaşatmak için tekrar adayım.

ESENLER

NÜFUSU 457 bin 231 olan Esenler'de Malatya, Sivas ve Bitlisliler ağırlıklı olarak yaşamaktadır. Toplamda 16 mahallesi bulunan ilçede CHP üyesi 3 bin 667'dir. İlçe delege sayısı 413 iken il delege sayısı 8, kurultay delegesi 4 tanedir. Son yerel seçimlerde CHP 39 bin 144 oy almış, AKP ise 162 bin 889 oy almıştır.

Bülent Ötebay: Mücadelemiz AKP iktidarı son buluncaya kadar devam edecektir

15 YILDIR iktidarda olan AKP’nin ülkemizi giderek karanlığa sürüklediği, ekonominin her geçen gün bozulduğu, en temel hak ve özgürlükleri hiçe saydığı, muhalif her sesi susturmaya çalıştığı, her türlü demokratik hak arayışını görmezden geldiği, terörün arttığı, toplumsal kutuplaşmanın ötekileştirmenin arttığı bir dönem geçiriyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası OHAL çıkarılmış, AKP iktidarı tarafından ülke OHAL’siz yönetilemez hale getirilmiş ve OHAL kalıcı hale getirilmiş, KHK ile muhalifler üzerinde endişe ve baskı artmıştır. Böyle bir dönemde 16 Nisanda OHAL’de, Sistem Değişikliği adı altında tek adam rejimi olan referandum yapılmak istenmiştir. AKP’nin tüm devlet imkanlarını kullanarak yaptığı çalışmalar, eşit ve adil olmayan koşullarda seçime gidilmiş, Esenlerde çalışmalarımız yerel iktidar tarafından engellenmiş, pankartlarımız kaldırılmış, ilçe sekreterimiz darp edilmiştir. Ülkemizi giderek sürüklendiği karanlıktan aydınlığa çıkaracak, yurtta ve cihanda barışı savunan, toplumun her kesimini düşünen, üyesi olmaktan her birimizin onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarı için mücadele verdik, veriyoruz.

KAĞITHANE

CHP'nin AKP'ye kaptırdığı Kağıthane'de iki aday başkanlık koltuğu için yarışıyor. Nüfusu 433 bin olmakla birlikte seçmen sayısı 321 bin 561 olan ilçede 19 mahalle, 7 bin 100 CHP üyesi, 400 ilçe kongre delegesi 15 il delegesi ve iki doğal il delegesi bulunmakta. 2014 Yerel seçimlerinde CHP’nin oyu 77 bin 363 iken AKP’nin oyu ise 131 bin 545’dir. 2009 Yerel seçimlerinde CHP’nin oyu 51 bin 241, AKP’nin 98 bin 686’dır.

Mehmet Ali Yüksel: İç barışı sağlayarak iktidara yürüyeceğiz

Bir dönem yaptığım İlçe Başkanlığını bir dönem daha yapmak istiyorum. Birinci dö- nemim ilçemizin sosyo ekonomik yapısını tanı- makla birlikte toplumsal güçlerin dengesini oluşturmama büyük ölçüde katkı sağladı. Örgütümde ikinci dönem yetki isteyerek Cumhuriyet Halk Partisi’ni Kağıthane’de iktidarla taçlandırmak istiyorum. Örgütüm bu yetkiyi bana verdiğinde Kağıthane’yi kucaklayacak iç barışı bütünlüğü sağlayarak iktidara yürüyeceğiz. Elbette gençliğimin vermiş olduğu eksiklerim olmuş olabilir. Bunu da örgütümüzün hoşgörüsüne sığınarak tekrar yetki vereceğine inanıyorum. Örgütlü mücadelenin kendisine inanıyor ve onun oluşması için lise yıllarımdan bu yana mücadeleye devam ediyorum. Kağıthane’liyim, sorunlarını iyi biliyorum. Kararları çözüm yollarını da örgütümle tartışarak alacağım. Örgütümü bu duygular içerisinde selamlıyorum.

İbrahim Barut: Hedefimiz iktidar olmak

DAVAMIZ laik demokratik sosyal hukuk devletine sahip çıkmak ve bu şemsiye altında parti dışında tüm güçleri birleştirmek. 2019’a yürüyüşümüzde hedefimiz Kağıthane İstanbul ve Türkiye’de iktidar olmak. 1970 senesinden beri Kağıthane’de yaşıyorum. 1990'da Kağıthane ve İstanbul'da SHP iktidarda idi. İlçe başkanı aday adayı idim. Kağıthane bir emekçi yerleşimi o zamanki tabirle varoş, köy görünümünde bir ilçe idi. Adaylık gerekçem Kağıthane sırtlarındaki hazine arazilerinin konut kooperatifleri ile binlerce vatandaşın yararına sunulması talebimiz ayrıca İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesinin hazırladığı Sadabad projesinin acilen hayata geçirilmesi idi. Solcu olduğumuz gerekçesi ile müdahale edildi. Adaylıktan çekildim. Türkiye’de ilk kez Refah partisine Kağıthane’yi kaptırdık. Refah partisinin ilk işi bu projeleri hayata geçirmek oldu. O gün tarihe not düştük. Geldik bugüne yine uyarımızı yapıyoruz. Diyoruz ki 25 sene geçti hep kaybettik. 25 senelik dönemde 5 yerel seçim yaşadık parti içinde hep iç hesaplaşmalara odaklandık. 16 ilçe yöneticisi , 14 il delegesi, 10 civarında Belediye meclis üyesi için yarışıldı. Hedef çıta hep düşük tutuldu, bu alışkanlık haline geldi. Dolayısı ile önce kendi partilimizi motive edemedik inandıramadık ve güven veremedik. CHP dışında sağımızda ve solumuzda bize oy verecek seçmene de güven veremedik. Kağıthane 450 bin nüfuslu bir ilçe, 16 kişilik bir yönetim ile yönetmek mümkün değil. Karşı- mızda devletin bütün olanaklarını kullanan, teknolojiyi kullanan bir AKP var. Acilen parti içi demokrasi, Çarşaf liste demokratik testi.. Blok liste ile parti içi yarılma yaratılmamalı. Tek adamlığın yüzde 51 ile iktidarı alıp yüzde 49’u yok saymasına karşı hukuk adalet derken parti içinde blok listeyi savunamayız, inandırıcı olamayız.

AVCILAR

450 bin nüfusu olan Avcılar’da Balkan göçmenleri Sivas, Tokat, Malatya, Amasya, Kars, Ardahan ve Iğdır nüfusu hakim. Toplamda 10 mahallesi bulunan ilçenin 12 bin CHP’li üyesi, 418 delege, 21 il delegesi 8 kurultay delegesi bulunmaktadır. 1 Kasım 2015, 7 Haziran 2015 ve 2011 genel seçimlerinde oylar aynı olmakla birlikte AKP yüzde 40 CHP ise yüzde 38 oy almıştır. 30 Mart 2014 yerel seçim sonuçlarında ise CHP yüzde 44, AKP yüzde 40.9 almıştı.

Erdal Nas: Partimin başarısı için çalışacağım

GÖREV sürem içerisinde eşit ve adil bir yönetim sözü veriyorum. Sadece partimin başarısı için çalışacağım. Avcılar, CHP’nin değerlerini her ortamda temsil eden bir bölgedir, iktidar yürüyüşünün mihenk taşıdır. Duyarlı halkımız, demokrasi ve insan hakları ihlallerine parti örgütü- müz çatısı altında dur demektedir. Birliğimizi korumak ve partimizi yeniden iktidar yapmak için aday oldum. Görev sürem içerisinde eşit ve adil bir yönetim sözü veriyorum. Sadece partimin başarısı için çalışacağım. Yolumuzda bölmeden, bölünmeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yürürken, partimizi yerelde ve genelde iktidara taşımak için Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen, bu anlamda kendini sorumlu hisseden, elini taşın altına koyan herkesle de birlikte yürümeye varız.

Erhan Bozan: Daha iyi bir hizmet için

CUMHURİYET halk Partisinın politikalarının, programının Avcılar halkına daha etkili bir şekilde anlatılmasını sağlamak ve daha iyi bir hizmet için adayım.

ÜMRANİYE

AKP'nin kalesi durumunda bulunan Ümraniye'de, CHP'de hedef oy oranını yükseltmek. Bu bağlamda oluşturulacak yeni yönetim kritik öneme sahip. İlçe nüfusu 694 bin olan Ümraniye’de yöresel nüfus yoğunluğu, Sivas, Ordu ve Kastamonu'dan oluşmakta. 35 mahalleden oluşan Ümraniye ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi’nde, 19 doğal delege ile birlikte toplamda 419 kongre delegesi bulunmaktadır. Kayıtlı  üye sayısı 9 bin 200.

Cafer Aktürk: Ülke karanlığa giderken seyretmek kabul edilemez

2019 yılı ülkenin geleceği  için bir kırılmanın yaşanacağı yıldır. Ülke AKP tarafından bilinmez bir karanlığa doğru yol alırken kişisel olarak durup seyretmek kabul edilebilir değildir. Laik demokratik Cumhuriyet’in devamı ve yeniden sağlam temellere oturtulması için var gücümüz ile mücadele etmek gerekir. İşte bu nedenler ile 2019’da ülkenin yeniden rahat nefes alacağı huzurlu günleri tesis etmek adına üzerime düşen görevi tesis etmek amacıyla CHP Ümraniye İlçe Başkanlığına örgütümüzün genel talebi üzerine aday oluyorum.

Baki Doğan: Demokratik cephenin güçlendirilmesi için adayım

ÜMRANİYE’de demokrasi bloğunu güçlendirmek, yaşayan yurttaşlarımızın CHP’nin kuracağı yerel iktidarda daha mutlu ve huzurlu yaşamaları, ülkemizde tam demokrasiyi kurmaya katkıda bulunmak, partide özgürlük rüzgarının kişisel patronluğa son vermesi ve kuracağım kardeşlik ikliminin, toplumun tamamında bir büyük buluşma sağlayacağına inandığım için adayım.