'24 Haziran'da sandıklardan; barış, huzur, birlik fışkıracak'

'24 Haziran'da sandıklardan; barış, huzur, birlik fışkıracak'

CHP, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile hedefine adım adım ilerliyor. Çalışkanlığı ve cana yakınlığı ile klasik siyasetçi profilinden uzak halka dokunan kişiliği ile yıllardır Sinopluların gönlünde taht kuran Karadeniz, gittiği her yerde yediden yetmişe herkesin sevgisi ile karşılanıyor. Karadeniz 24 Haziran Seçimleri ve Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz, TÜİK verilerine göre yıllardır Türkiye'nin en mutlu kenti Sinop olduğunu belirterek, "CHP'nin iktidarında,

CHP’li Karadeniz, 24 Haziran’da mühürlenecek değişimin Sinop’ta çok önceden hissedildiğini belirterek, “Kucaklaştığımız her hemşerim, ‘Artık Tamam’ diyerek bize destek verdi. Pazar akşamı sandıklardan barış, huzur, birlik, beraberlik, hak, hukuk ve adalet fışkıracak. İnanıyorum ki vatandaşlarımız oy pusulalarında değişimi mühürleyip, CHP’ye ve Muharrem İnce’ye oy verecek” dedi. Karadeniz dur durak bilmeden Sinop’ta adım atılmadık yer bırakmadan çalışmalarını sürdürüyor. Sinop’u adım adım gezerek CHP’nin projelerini anlatan Barış Karadeniz, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun programına başlıyor, gece geç saatlere kadar çalmadık kapı bırakmıyor.

Karadeniz, gittiği her yerde yediden yetmişe tüm kesimlerin yoğun sevgisi ve ilgisi ile karşılanıyor. CHP’nin hedef ve projelerini mahalle, köy, çarşı pazar demeden anlatan Karadeniz, çalışkanlığı ve cana yakınlığı ile klasik siyasetçi profilinden uzak halka dokunan kişiliği ile Sinop’ta büyük destek görüyor. Yıllardır Sinopluların gönlünde taht kuran Sinop’un genç milletvekili Barış Karadeniz, sevgi ve barış dilini kullanarak Sinop’un her konuda yıllardır ihmal edildiğini bunun artık değişmesi gerektiğini anlatıyor.

Karadeniz, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, seçimin ülkeyi kimin yöneteceğini belirleyen rutin bir seçim olmanın ötesinde olduğunu ifade etti. “Bu seçim ülkemizin geleceği adına bir dönüm noktası olacak. Seçimlerin sonucu ülkemizin demokrasi ve adaletle yönetilip bir yönetilmeyeceğini belirleyecek” diyen Karadeniz, ülkenin büyük bir değişimin eşiğinde olunduğunu vurguladı. Karadeniz, değişim rüzgârı artık ülkenin her yerinde hissediliyor. Bunun büyük bir önemi ve  anlamı var. Türkiye’de yorgun bir dönem sona eriyor.  Toplumsal uzlaşıya, barışa, adalete ve üretime dayanan yeni bir Türkiye, yaşanacak bir Türkiye kurmaya saatler kaldı” dedi.

"YORULDULAR"

Vatandaşlarla sohbetlerinde, iktidarın Sinop’a verdiği sözleri hatırlatan CHP’li Karadeniz, “Mutlu şehrimize vermiş olduğu sözleri tutmadılar, tutamadılar. Çünkü yoruldular. Kucaklaştığımız her hemşerim, ‘Artık Tamam’ diyerek bize, büyük değişime destek veriyor. Pazar akşamı sandıklardan barış, huzur, birlik, beraberlik, hak, hukuk ve adalet fışkıracak” diye konuştu.

24 Haziran sonrasında büyük bir değişimin yaşanacağını vurgulayan CHP’li Barış Karadeniz, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin ve CHP’nin projelerinin “barışma, büyüme ve paylaşma” projesi olduğu söyledi. Karadeniz, şöyle devam etti:

'ÜRETECEĞİZ, BÜYÜYECEĞİZ, PAYLAŞACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ'

“Milletin ihtiyaçlarını karşılayabilecek refah ortamının yaratılamadığı için, çalışanından emeklisine, esnafından ev kadınına, çiftçisinden gencine milleti geçim zorluklarıyla ve yoksullukla yaşamaya zorladılar. Sorunları görmezden gelinen çiftçiye, esnafa, memura, akademisyene, emekliye, KHK mağdurlarına, atanamayan öğretmene, emeklilikte yaşa takılan vatandaşımıza, gençlere, kadına hak ettiği değer 24 Haziran’dan sonra bizimle gelecek. Çünkü biz, millet için geliyoruz. ‘Neden CHP’ye oy verelim’ diye soran vatandaşlarımız var. Ben bir CHP Milletvekili olarak kendimden örnek veriyorum. Hangi partiden olursa olsun, hiçbir hemşerim için ayırım yapmadım. Hangi partiden olursa olsun bize gelen tüm hemşerilerimin sorunlarıyla ayırım yapmadan ilgilendim. İşte biz böyle bir anlayışla ülkemizi yöneteceğiz. Kimseyi ötekileştirip, derdiyle, sorunuyla baş başa bırakmayacağız. Hiçbir atanamayan öğretmenimize ‘git başka iş yap’ demeyeceğiz. Hiçbir üniversite öğrencimizi devletin imkanlarından yoksun bırakmayacağız. Yurt vereceğiz, burs vereceğiz. Milyonlarca gencimiz işsiz kalmayacak. Esnaf vergi borcuna, çiftçi haciz korkusuna, emekli yoksulluk kıskacına, asgari ücretlimiz sefalet ücretine mahkûm edilmeyecek. Vatandaşımız ülkemizdeki gergin ortamdan, yarın ne olacağını bilememekten sıkıldı, önünü görmek istiyor, huzur istiyor. Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında, CHP iktidarında ülkedeki kavgalara, çatışmalara son vereceğiz. Bize huzur lazım. Ülkemize her anlamda huzur getireceğiz. Çünkü üreteceğiz, büyüyeceğiz, paylaşacağız ve başaracağız.”

Karadeniz, Türkiye'nin ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika gibi alanlardaki sorunları çözecek projelerini de anlatarak, vatandaşlardan 24 Haziran’da sandığa gidip iki oy kullanacaklarını hatırlattı. Karadeniz, “İki oy, tek hedef! Hepimizin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce ile uyumlu ve güçlü bir Meclis için Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce ve partimiz CHP’ye destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİ, DERTLERİNDEN CHP KURTARACAK

Karadeniz, AKP hükümetinin, başta işsizlik olmak üzere gençlere yaşattığı sorunların kaygı verici boyutlara ulaştığını belirterek, “Her 100 gençten 21’i işsiz, iş bulamayanların yüzde 27’si üniversite mezunu. AKP’nin dert babası yaptığı gençleri, bu dertlerden CHP kurtaracak” dedi.

 Milyonlarca gencin başta işsizlik olmak üzere, eğitim ve gelecek kaygısı sorunları yaşadığını belirten Karadeniz, “Sinop’ta hangi gencimizleler karşılaşsak, hangi gencimizin halini hatırını sorsak halinden memnun olanların sayısı çok az. Bu sadece Sinop’ta değil ülkemizin her yerinde böyle. Üniversiteyi bitirdiği halde yıllardır iş bulamayan gençlerimiz var. İstediği eğitimi alamayan, istediği işte çalışamayan gençlerimiz var. Gençlerimizin gelecekle ilgili kaygıları var” ifadelerini kullandı.

CHP’li Karadeniz, 6 milyon işsizin ve 16 milyon yoksul vatandaşın olduğuna dikkat çekerek, bu yakıcı sorunlardan en çok gençlerin etkilendiğini söyledi. “AKP’nin dert babası yaptığı gençleri, bu dertlerden CHP kurtaracak” diyen Karadeniz, projelerini şöyle anlattı:

“15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize Genç Kart vereceğiz. Tren bileti satışlarında Genç Kart sahiplerine yüzde 50 indirim uygulayacağız. Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart ile kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda Gençlik İndirimi uygulanmasını sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücretini kaldıracağız. Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er lira olmak üzere yıllık 1.000 lira Gençlik Bursu vereceğiz.  Yurtlar ve Öğrenci Evleri Yurt sorununu en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa ederek 1 yıl içinde çözeceğiz. KYK yurt ücretlerini yüzde 50 oranında düşüreceğiz.”

İLK KEZ OY KULLANACAK GENÇLERE SESLENDİ

CHP’nin Genç Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta 18 ve 19 yaşında 3 bin 506 gencin ilk kez oy kullanacağını belirterek gençlerin 24 Haziran’da sandığa gitmelerini istedi. İlk kez oy kullanacak gençlere seslenen Karadeniz, “Okuyorsa bir diplomanın hayalini kuran, bir işte çalışma umudu taşıyan, çalışıyorsa da hak ettiğini almak isteyen gençlerimizin sorunlarını el ele, birlik ve beraberlik içinde hep beraber çözebiliriz. Bunun için ‘iki oy tek hedef’ diyerek Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’ye ve partimiz CHP’ye ‘evet’ mührünü basarak destek verin” diyerek sözlerini tamamladı.

Karadeniz, kadınların önündeki engellerin ülkenin geleceğini etkilediğini söyledi. Karadeniz, “Kadının önündeki engelleri kaldırmayan, haklarını tanımayan, taleplerini görmezden gelen, hatta kadına engel olan bir devlet yönetimi ülkemizin geleceğinden çalıyor” dedi.

Karadeniz, CHP Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray, Kadın Kolları Başkanı Fatma Yüksel Üstün ile beraber Ayancık’ta sivil toplum örgütlerini gezdi, Ayancık Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerini ziyaret etti. CHP Sinop Milletvekili Karadeniz burada dikiş, nakış, elişi yetiştirme kurslarında eğitim alan kadınlarla bir araya geldi. Kursiyerlerin büyük ilgi ile karşıladığı CHP’li Karadeniz kursiyerlerle sohbet etti. Tel kırmadan, biçki dikişe, sabırla işlenen nakışlar, kanaviçelere kadar kadınlarca üretilen el emeği göz nuru ürünleri dikkatle inceledi. Kasnağa gerilmiş keten üzerine de işleme yapan Karadeniz, kadınların emekle işlediklerini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek kursiyerlere başarılar diledi. Ayancıklı kadınlardan çocuklarının geleceği için Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye ve CHP’ye destek isteyen Karadeniz, “Canımız, ciğerimiz evlatlarımızın geleceği, mutlu şehrimiz Sinop gibi bir Türkiye için desteğinizi istiyorum” dedi.

CHP’li Karadeniz, partisinin kadınlara yönelik projelerini şöyle anlattı:

“Kadınlarımızın önündeki engeller, ülkenin geleceğini etkiliyor Kadının önündeki engelleri kaldırmayan, haklarını tanımayan, taleplerini görmezden gelen, hatta kadına engel olan bir devlet yönetimi ülkemizin geleceğinden çalıyor. Kadınlarımızın önündeki engellerin hepsini kaldıracağız. Çalışma hayatında, evde her alanda hak ettiklerini almalarını sağlayacağız. Çay ve kek değil. İş vereceğiz. Aş vereceğiz. Her yeni kadın istihdamında SGK priminin işveren payının yüzde 25’ini ödeyeceğiz. Kadınların istihdama katılımını artırmak için çalışanlarının yüzde 20’den fazlası kadın olan işletmelere, her yüzde 5’lik ilave kadın istihdamı için 1 puan kurumlar vergisi istisnası sağlayacağız. Kadın kooperatiflerini destekleyecek, kuruluş maliyetlerini bütçeden karşılayacak, bürokratik kolaylıklar sunacağız. SSK ve Bağ-Kur’dan yetim aylığı alan kadınların çalışmaları halinde aylıklarının kesilmesi uygulamasına son vereceğiz.”

GARİBAN EVLATLARIMIZ ŞEHİT DÜŞÜYOR, YETER!

Karadeniz, Hakkari Çukurca’da, Siirt'in Eruh ilçesinde ve Şırnak'ın Gabar Dağı'nda ve Güçlükonak bölgesinde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet yaralı askerlere de acil şifalar diledi. Karadeniz, PKK’yı lanetleyerek hükümete tepki gösterdi: Gariban evlatlarımız şehit düşüyor. Yeter artık” dedi.

Karadeniz, PKK terör örgütünü lanetledi. “Kahraman asker ve polislerimiz olduğu sürece hiçbir terör örgütünün ülkemiz üzerinde emellerine ulaşamaz. Kahraman Milletimizin evlatlarını hainlerin saldırılarına şehit vermek istemiyoruz. Bunun çözümü var. ” diyen CHP’li Karadeniz, terör örgütlerinin ülkemiz için yarattığı güvenlik tehditlerini ortadan kaldırarak topraklarımızda yuvalanan terör unsurlarını temizleyeceklerini vurguladı.

Terör örgütü PKK’yı şiddetle ve nefretle kınadığını ifade eden CHP’li Barış Karadeniz, "Bu kahraman gençlerimiz, kahraman insanlarımız, kahraman kardeşlerimiz ülke için canlarını gözlerini kırpmadan feda ettiler. Ülkemizin her karış toprağı için ülkemizde canını ortaya koyacak canını feda edecek milyonlar var. Ailelerin yüreğine düşen ateşi bizim yaşamamız ve duymamız mümkün değil. Ülke yönetimindeki zafiyet yüzünden her gün gencecik askerlerimizi, polislerimizi şehit verdik. Allah kimsenin evine, ocağına ateş düşürmesin. Artık analar ağlamasın, evlatlar yetim kalmasın. Bu iki günde 5 askerimiz şehit düştü. 6 askerimiz yaralandı. Yeter artık. Şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum” diye konuştu.

‘ÇOKÇA ÜRETİM, HAKÇA BÖLÜŞÜM’ İÇİN GELİYORUZ

Karadeniz, ekonomik vaatlerinin "Çokça Üretim, Hakça Bölüşüm" ilkesine dayalı olduğunu vurguladı. 24 Haziran’dan sonra 3 unsurdan oluşan vergi reformunu gerçekleştireceklerini belirten Karadeniz, “Dolaylı vergileri azaltacağız. Her vatandaştan ödeme gücüne göre vergi alacağız. Vergide adaleti sağlayacağız” dedi.

Karadeniz, mevcut vergi politikalarının yoksulları daha da yoksullaştırdığını, esnaflardan çalışanlara her kesimin vergi adaletsizliğine maruz kaldığını vurguladı. Vergi reformu getirerek vergi adaletini sağlayacaklarını anlatan Karadeniz, şöyle devam etti:

“Vergi reformumuz, 3 önemli unsurdan oluşacak. Birincisi, dolaylı vergileri azaltacağız. Dolaylı vergileri azaltacağız ki, oluşacak küçülme sayesinde temel mal ve hizmetler üzerinde vergi yükü azalacak. Böylelikle milletimizin temel gıda ihtiyaçları başta olmak üzere ihtiyaçlarını kolayca almasını sağlayacağız. Milletimizin yaşam kalitesini yükselteceğiz. İkincisi, her vatandaşımızdan ödeme gücüne göre vergi alacağız. Bu sayede hem vergi adaletini sağlayacağız hem de kayıt dışı istihdamı önleyeceğiz. Üçüncüsü de, vergi sistemini şeffaflaştırarak, vergi ödeyenlerle ödemeyenler arasındaki adaletsizliği gidereceğiz. Bizim en büyük ve en önemli projemiz, asgari ücretten gelir vergisi almamaktır. Bir önemli projemizde artık herkesin bildiği, herkesin duyduğu bir proje: Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız.”