Vahim Milli Takım iddiası... Kulüp başkanından olay sözler

Vahim Milli Takım iddiası... Kulüp başkanından olay sözler

Karagümrük Başkanı Cengiz Günaydın, bazı oyuncuların Milli Takım'a seçilmesiyle ilgili çok ciddi iddialarda bulundu: '24-25 yaşında 50-60 kere milli olan futbolcular Amatör Lig'de oynayamıyor. Bu adamları kimler çağırdı?'

A Milli Takımın Romanya ve Arnavutluk maçlarının kadrosuna Erol Erdal Alkan'ın çağrılması kamuoyunda farklı iddiaların ortaya atılmasına neden olurken, Karagümrük dışında 2. ve 3. Liglerin Kulüpler Birliği Başkanı da olan Cengiz Günaydın, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

A Spor'a açıklamalarda bulunan Günaydın şunları söyledi: "2016 Ocak ayında biz bir oyuncu aldık. Transferin son günü. Sefa Nihat İşçi, menajer vasıtasıyla geldi. Saat 11:00 gibi bize haber geldi. 'Belçika'dan oyuncunun geç gelmesiyle biz transferi yapamayız' dedik. 'İsterseniz 2 saatte Türkiye'de oluruz' dediler. 'Türkiye'de U19 Milli Takımı'na çağrılıyor' dediler. Hakikaten de öyleydi. Bu bir kriterdir. Biz 2. Lig takımıyız ve bu futbolcu rahatlıkla 2. ligde oynamalı diye düşündük. Lisansını çıkardık, antrenmanlara başladı. Oyuncunun vasat olduğunu gördük. Sezon bittiğinde sözleşmemizi feshettik. Bu arada menajeri beni aradı. 'Başkanım sözleşmeyi feshetmeyin. Sürprizimiz olacak' dedi. 'Nedir?' dedim. 'Bu oyuncu tekrar U19'a çağrılacak' yanıtını aldım. 'Şaka mısınız? Bu adam bizde oynayamıyor' diye cevap verdim. Bizim takımda o sezon sağ bek yokken kendi mevkisinde oynayamadı. Sezon sonunda menajeri U19 Milli takımına tekrar çağrılacağını söyledi, 'Başka şeyler var' dedi. Biz buna rağmen sözleşmeyi feshettik. Bu sırada Türkiye'de 15 Temmuz süreci yaşandı. Aynı oyuncu Ağustos'ta Belçika'dan başka bir menajer vasıtasıyla Kahramanmaraş ile anlaşıyor. İşte yine U19 Milli takımında oynayan bir oyuncu olarak. Aynı operasyon Belçika'da yapılmış. Buyrun, biz geldik Milli Takım'a alın diye seçilmiyor. Birilerine telefon ediliyor veya emrediliyor 'Bunu da alacaksınız' deniliyor. Ben size başka bir şey söyleyeyim. 70 kere genç milli takımlarında görev yapmış oyuncular BAL Ligi'nde oynayamıyor. 24-25 yaşında 50-60 mere milli olan futbolcular Amatör Lig'de oynayamıyor. Bu adamları kimler çağırdı? Ben profesyonel yaşantıda kariyerinde 1 maçta forma giyip de milli takıma çağrılan oyuncu biliyorum. Bir takımda sadece 1 dakika oynayan adam Milli Takım'a seçiliyor."