63 yaşında Havva Teyze İmamoglu'nu görmek için Zonguldak'tan geldi!

63 yaşında Havva Teyze İmamoglu'nu görmek için Zonguldak'tan geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu görmek için Zonguldak'tan İstanbul'a gelen 63 yaşındaki Havva Adıyaman, "Ölmeden bir kez görmek istiyorum. Gelirse, herkesten istediği kahveyi kendi ellerimle yapacağım…" dedi.

Edda Sönmez

Kanser hastası 63 yaşındaki Havva Adıyaman, mazbata krizinin 10’uncu gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için Zongultak’tan İstanbul’a geldi. “Yaşarsam 5 yıl sonra oyumu ona vereceğim” diyen Havva Teyze’nin tek isteği Ekrem İmamoğlu’na kendi elleriyle kahve yapmak. 

'KIZIM, EKREM OĞLUM BURADA MI?'

Seyrantepe’deki CHP Seçim Koordinasyon Merkezi günün her saati dolu. Bazen onlarca, bazen de yüzlerce insan gelip nöbet tutuyor. CHP’li görevliler gelen misafirlerine çay, kahve ve yemek ikram edebilmek için tatlı bir telaşta. Seçim Koordinasyon Merkezi’nde misafirler için ayrılan masaların olduğu alandan geçerken, köşede yaşlı bir kadının Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafına bakarak gülümsediğini fark ediyorum. İlk kez geldiği belli, biraz ürkek oturuyor sandalyesinde.

Yanına gidiyorum. İlk sorusu: “Kızım, Ekrem oğlum burada mı?”

DESTEK İÇİN ZONGULDAK’TAN İSTANBUL’A

Biraz sohbet ediyoruz. İsminin Havva Adıyaman olduğunu, 63 yaşında olduğunu ve kanser hastası olduğunu anlatıyor. Zonguldak’tan Ekrem İmamoğlu’nu görmek, gelmişken de kanser hastalığı için doktor kontrolünü yaptırmak için İstanbul’un yolunu tutmuş. İki kızıyla birlikte televizyonlarda hep duydukları Seçim Koordinasyon Merkezi’nin yerini aramaya koyulmuşlar. Bin bir güçlükle önce CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı’na, oradan Şişhane’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’na, günün sonunda ise bin bir zorlukla Seyrantepe’deki Seçim Koordinasyon Merkezi’ne atmışlar kendilerini. 

GELİRSE, KENDİ ELLERİMLE KAHVE YAPACAĞIM

Havva Teyze başındaki örtüyü düzeltirken, doğuştan CHP’li olduğunu gururla anlatıyor. Ekrem İmamoğlu’ndan ise “Ekrem oğlum” diye bahsediyor. Havva Teyze’nin “Görmeden gitmem” dediği İmamoğlu’na da bir notu var:

 “Çok seviyorum. Seçimi kazanınca sevinçten, ona haksızlık yapılınca üzüntüden hüngür hüngür ağladım. Ekrem oğlumu görmeden dönmeyeceğim. Gerekirse burada uyurum. Ölmeden bir kez görmek istiyorum. Gelirse, herkesten istediği kahveyi kendi ellerimle yapacağım…”