90 kişilik ekip toplandı: Mansur Yavaş'a provokasyon iddiası!

90 kişilik ekip toplandı: Mansur Yavaş'a provokasyon iddiası!

Adaylar sokaklarda kampanyalarını sürdürüyor. Ülkenin bazı bölgelerinden ise provokasyon haberleri geliyor.

Türkiye, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere kitlendi. Adaylar sokaklarda kampanyalarını sürdürüyor. Ülkenin bazı bölgelerinden ise provokasyon haberleri geliyor.

Yeniçağ gazetesi bugün dikkat çeken bir kulis haber yayımladı. Yeniçağ, haberinde şu ifadeleri kullandı:

“Yerel seçimler yaklaştıkça provokasyonlar da artıyor. Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik tahrik, kışkırtma ve gerginlik çıkarma stratejisinin Ankara’da da devreye sokulacağı gelen haberler arasında.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA’nın devreye girdiği, yaklaşık 90 kişilik bir provokasyon ekibi oluşturulduğu ve bu ekibin Mansur Yavaş’ın programlarına katılarak ortamı gereceği iddia edildi.

Provokasyon ekibinin Mansur Yavaş’a sataşacağı, sorularla tahrik edeceği, gerilim çıkararak medyaya çarpıtılmış haber sağlayacağı, bir kısmının MHP’li gibi görünerek aşağılayıcı sloganlarla kışkırtıcılık yapacağı öne sürülüyor.”

'PERSONELİN DURUMU BELGELEMEYE ÇALIŞTIĞI…'
Yeniçağ’ın haberi şu satırlarla sürdü:

“ANFA’nın daha çok güvenlik personelinden seçilen işçilerin, bu durumdan son derece rahatsız olduğu ama işten atılmamak için bu görevi kabul etmek zorunda oldukları konuşuluyor. Diğer yandan bu provokasyonlarda rol alıp belediyede yönetimin değişmesi durumunda daha da zorda kalacak olan personelin durumu belgelemeye çalıştığı iddia ediliyor.

ANFA yönetimini zorda bırakacak bu bilgilerin, Mansur Yavaş seçim komitesindeki hukukçular tarafından incelendiği, gerekli hukuki ve teknik tedbirlerin alındığı ve bunların gerektiğinde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.”