ABD Savunma Bakanı'ndan kritik açıklama

ABD Savunma Bakanı'ndan kritik açıklama

ABD Savunma Bakanı Mattis, Suriye ve Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. TSK'nın terör örgütleri PKK, KCK, PYD/YPG ve IŞİD'e karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili konuşan Mattis, "IŞİD'den kurtarılmış bölgelerin yönetimlerinin yerel halka ve yönetime bırakılması konusunda Türkiye ile hemfikiriz" dedi.

Avrupa’da temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Washington’a dönerken açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mattis, TSK’nın terör örgütlerine karşı ve sınır güvenliğini sağlamaya yönelik başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili konuştu.

Mattis, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara’da temaslarda bulunduğunu ve iki ülke arasındaki pürüzlere sebep olan konuları görüştüğünü dile getiren Mattis, “Türkiye ile kurtarılmış bölgelerin kontrolünün o bölgelerde bulunan yerel halka ve yönetime bırakılması gerektiği konusunda hemfikiriz. Türkiye ile kontrolü ele alan bölgedekiler ve diğer tüm kışkırtıcı ve dikkati dağıtan alanlarda Türkiye ile çalışacağız” dedi.

Mattis, Türkiye’nin bir müttefik olduğunu hatırlatırken, Tillerson ile mevkidaşı Çavuşoğlu’nun birçok konuda görüştüğünü ve bazı konularda çözüm sağlandığını da dile getirirken, “Hangilerinin çözüldüğünü söyleyemem fakat bunlar üzerinde çalışıyoruz” ifade etti.

Tillerson, Menbiç ve Afrin ile ilgili olarak da, bölgedeki işleyiş üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi.