Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu iddialarını köşesine taşıdı: Kırgınlar mı?

Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu iddialarını köşesine taşıdı: Kırgınlar mı?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında kırgınlık olduğu iddialarını köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'nun tanıtım toplantısına katılmadığı ve aralarında bir kırgınlık olduğu iddialarına köşesinden cevap verdi.

İşte ilgili kısım şöyle:

Ekrem İmamoğlu mağduriyetler üzerinden büyüyor ama bunu bir başarı hikâyesine dönüştürüp kitlesini yeni bir başarı için motive edebiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Muharrem İnce ve Meral Akşener bunu başaramamıştı.

Beklendiği gibi “Her şey çok güzel olacak” sloganı kampanyanın ana teması oldu. Ama ona “Ekrem İmamoğlu varsa umut var” diye yeni bir slogan eklendi. Mağduriyet soslu, pozitif bir kampanya diyebiliriz. Peki İmamoğlu’nun tanıtım toplantısında Kılıçdaroğlu niye yoktu? Seçim kampanyası Ekrem İmamoğlu’nun üzerine kurulduğu için Kılıçdaroğlu onu gölgelememek amacıyla toplantıya katılmamış. Taktik gereği yani. Yoksa aralarında bir “kırgınlık” yok.

Ekrem İmamoğlu belli ki seçim kampanyasını 18 günlük belediye başkanlığı sırasında büyükşehir belediyesinden elde ettiği veriler üzerine kuracak. Zaten ilk talimatı verilerin kopyalanması olmuştu.

MADDE MADDE

İmamoğlu’nun mesajlarını sıralayacak olursak:

1- Seçim kampanyasını mağduriyet ve vicdan olmak üzere iki ayak üzerine kuracağı belli oldu. “O sandık vicdan sandığı olacak. O sandıktan oy pusulası çıkmayacak, hesap pusulası çıkacak” dedi.

2- Umut vurgusu ön plandaydı. “Kimse demokrasiden ve sandıktan umudunu kesmesin, başka yollara tevessül etmesin” dedi.

3- Yeniden kazanma inancı verdi. YSK’nın iptal kararından sonra demokrasiden umudunu kesme eğiliminde olan seçmeni, yeni bir seçim başarası için motive etmeye çalıştı. “Biz bu seçimi yeniden kazanacağız” dedi.

4- İsraf vurgusu ile İstanbul’un yoksul kesimlerine hitap etmeye çalıştı.

5- Rakibi Binali Yıldırım’ın ismini hiçbir yerde geçirmedi.

6- Yeni bir proje açıklamadı. Zaten seçim stratejisi onun üzerine kurulmamıştı. 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi “İstanbul ittifakı”nı hatırlattı.

Ekrem İmamoğlu’nun en çok “Çaldılar” söyleminden rahatsız olduğu izlenimini edindim.

Şimdi sıra Binali Yıldırım’da.  

KAYNAK: HÜRİYET