Abdullah Gül sahaya indi, aşiret reisleri ile buluştu

Abdullah Gül sahaya indi, aşiret reisleri ile buluştu

AKP kurucularından 11'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sahaya indi. Gül'ün Doğu ve Güneydoğu'da “20 gün öncesine kadar 28 aşiret reisi ile görüştü”ğü iddia ediliyor.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2019 yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 100 bin imza ile adfay olacağı kulislerde konuşuluyor. Gül'ün bu kpsamda çalışmalara başladığı iddia ediliyor. Gül'ün son dönemde, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki aşiretlerin ileri gelenleri ile bir araya geldiği bu buluşmaları  Eski AKP sözcüsü Hüseyin Çelik'in organize ettiği öne sürülüyor.

Gül'ün ofisine son dönemde emekli diplomatlar, emekli üst düzey bürokratlar, kenarda kalmış AKP’liler, muhalefet partilerinin kritik isimleri, ofisine ziyarete geldiği belirtiliyor.

Gül'ün AKP’de aktif görevde olanlarla da teması olduğu ancak onlarla görüşme ofiste yapılmıyor. Dost ziyaretlerinde “tesadüfen” bir araya gelme şeklinde olduğu konuşuluyor.

GÜL ÇOK AKTİF

Koruma Müdürü Osman Çangal, Gül’ün emrindeki 18 kamu aracı ile ilgili olarak Fatih Altaylı’ya, “Sayın Gül emekli değil. Çok aktif. Sürekli geziyoruz. Mesela şu an Urfa’dayız. Geçen ay içinde bir Londra, iki de Arap ülkesi ziyaretimiz oldu. İstanbul’daki ofiste de çok yoğun bir programımız var” demişti.

Duyumlara göre, telefon diplomasisi devam ediyormuş. İçerdeki ve dışarıdaki ziyaretleri de sürüyor. En son Kazakistan’ın Başkenti Astana’daydı.

Bugüne kadar birçok eski Cumhurbaşkanı gördük. Görev süreleri bitince kenara çekildiler. Ancak Gül diğer eski Cumhurbaşkanlarının aksine aktif olarak çalışmalarına devam ediyor.

Aydınlık'tan İsmet Özçelik şu bilgileri aktardı:

AKP’de ve Erdoğan’ın yakın çevresinde Gül’ün faaliyetleri konuşuluyor. Sık sık “Bu ne mesaisi” diye sorulmaya başladı. Gerilim var. Üstelik de giderek yükseliyor.

Son günlerde parti kulislerinde herkesin birbirine, Erbakan’ın Gül’le ilgili değerlendirmeleri anlatması da dikkat çekiyor.

 PASİF BEKLEYİŞTEN AKTİF BEKLEYİŞE

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da Abdullah Gül’ün faaliyetlerini gündeme getirdi.

Abdullah Gül’ün tutum değiştirdiğini vurguladı. “Pasif bekleyişten, aktif bekleyiş aşamasına geçtiğini” bildirdi. Sonra da gözlemlerini şöyle sıraladı:

Konuşmaya başladı.

Dış politikayla ilgili olarak net ve sert eleştirilerde bulundu.

Komplo teorilerine ve hamasete karşı sesini yükseltti.

Yanına gidenlere “Böyle gitmez” demeye başladı.

Renk vermekten pek çekinmez oldu.

Hakan’ın yazdıklarıyla bize gelen bilgiler paralel.

Hazırlık yaptığı çok belli..!