Bakan haritayı eline alıp uyardı: Önümüzdeki iki güne dikkat!

Bakan haritayı eline alıp uyardı: Önümüzdeki iki güne dikkat!

Türkiye'nin yağışlı döneme girdiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Pazar ve Pazartesi günü gerçekleşecek kuvvetli yağışlara dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu, yurt geneli için yağış uyarısında bulunarak, "Türkiye'de büyük yağışlı bir döneme girdik. Hava sıcaklıkları bölgesine göre 5-6 derece düştü. Özellikle Pazar ve Pazartesi günündeki yağışlara vatandaşlarımızın dikkat etmesini ve bu konuda ilgili kamu kurum, kuruluşları ve belediyelerin gerekli tedbirleri almalarını özellikle rica ediyorum" dedi.

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT

Bakan Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi  Afyonkarahisar'da partisinin  Şuhut ilçe kongresine katıldı. Kongre sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Bakan Eroğlu, hava durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yağış uyarısında bulundu.

Vatandaşların hava durumunu akıllı cep telefonlarına indirdikleri uygulamalarda takip etmesi ricasında bulunan  Bakan Eroğlu, "Özellikle yarın Pazar gününden itibaren aşağı yukarı  Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç olmak üzere, Doğu Anadolu'nun bir kısmı tamamen yağışlı. Hatta  Kocaeli,  İstanbul kısmında biliyorsunuz ikaz etti  Meteoroloji Genel Müdürlüğü  İstanbul'da dünden itibaren başlayan kuvvetli bir yağış olacağını,  Kocaeli'de de Pazar günü devam ediyor.  Türkiye'de büyük yağışlı bir döneme girdik. Hava sıcaklıkları bölgesine göre 5-6 derece düştü. Özellikle diğer günler Pazartesi günü yağışlar devam ediyor. Sadece  Akdeniz, Batı  Akdeniz ve  Ege Bölgesi'nde yağış yok ama diğer bütün bölgelerde var. Salı günüde özellikle Doğu Anadolu'nun ve  Doğu Karadeniz'in tamamında yağışlar var. Ama önümüzdeki hafta özellikle perşembe, cuma, cumartesi günleri yağış yok" dedi.

"ÇOK İLERİ BİR SİSTEM KURDUK"

Elinde bulunan meteorolojik harita ile açıklamalarına devam eden  Bakan Eroğlu açıklamalarına şöyle devam etti: "Türkiye'de gerçekten çok ileri biz sistem kurduk. Yani bir hafta önceden uydu ve radar görüntülerinden ve bin 600'den fazla otomatik gözlem istasyonu var. Bunlar vasıtası ile bütün  Türkiye'nin hava durumunu hatta denizlerde de bir takım otomatik meteorolojik ölçüm istasyonu kurduk. Şu anda  Cebelitarık'ta, Hazar'a kadar bütün denizler bizden soruluyor. Hava durumu soruluyor, hatta biliyorsunuz  Türkiye'de çok sayıda radar kurduk.  Afyon'da 350 kilometre yarı çaplı Kumalar Dağı'nda bir radarımız var. Tüm  Türkiye'nin her yerini kapsayacak bir radar sistemi var dolayısı ile sistem çok iyi çok mükemmel. Bu konuda bütün bilgileri akıllı telefonlara yüklemek mümkün. Özellikle akıllı telefonlarda mgm.gov.tr'yi yükleyerek bulunduğu her bölgenin 5 günlük hava durumunu görmek mümkün."