Abla bakan, kızkardeş müsteşar yardımcısı, erkek kardeş BTK başkanı

Abla bakan, kızkardeş müsteşar yardımcısı, erkek kardeş BTK başkanı

Binali Yıldırım’ın açıkladığı 65. hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapacak Fatma Betül Sayan’ın, kız kardeşi Ayşe Hilal Sayan’ın da aynı bakanlıkta müsteşar yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi. Ayrıca Betül Sayan’ın erkak kardeşi Ömer Fatih Sayan, bir yılı aşkın süredir Bilgi ve Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığını yürütüyor.

Başbakan Binali Yıldırım yeni hükümeti kurarak görevine resmen başladı. 65. Hükümet kabinesinin en genç ismi ise 35 yaşındaki Fatma Betül Sayan Kaya oldu. Kaya Aile ve Sosyal Poyikitalar Bakanı olarak görevlendirildi. Fatma Betül Sayan Kaya'nın (35) bu koltuğa getirilmesi bakanlıkta ilginç bir ilişkiye de neden olacak. Bakan Kaya'nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak, (37) şu anda bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyor. Böylelikle Aile Bakanlığı'nda abla ile kardeş de birbirinin amiri ve memuru oldu.

ÖNCEKİ İKİ BAKAN DA KARDEŞTİ


Aile Bakanlığı’ndaki abla-kardeş ilişkisi önceki dönemlere de damga vurmuştu. Görevini Sayan’a devreden Sema Ramazanoğlu da 2009 ile 2011 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Selma Aliye Kavaf’ın kardeşiydi. Ablası ile aralarının açık olduğu basına yansıyan Sema Ramazanoğlu, 6 yıl sonra kardeşinin yürüttüğü görevi üstlenmiş ve düne kadar bu görevde kalmıştı.

BOZDAĞ YERİ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Bu durumun farklı bir versiyonu Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı oluşunda yaşanmıştı.

Bozdağ Adalet Bakanlığı’na gelince  aktif konumda olan kardeşi  Ünal Bozdağ’ın görev yerini değiştirmişti.