Adalet Bakanına göre CHP'nin 'adalet' talebi hukuka aykırı

Adalet Bakanına göre CHP'nin 'adalet' talebi hukuka aykırı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından yapmış olduğu açıklamalarının hukuka aykırı olduğunu belirterek, 'Adalet Yürüyüşü'nü eleştirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaparak şöyle dedi: ”CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararının ardından yapmış olduğu, yargıya ve yargı mensuplarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan, tahkir, tezyif ve tahrik içeren açıklamaları endişe vericidir. Yargılama süreci devam ederken, bu süreci hukuka aykırı olarak etkileyecek biçimde açıklamalar yapmak, yargı mensuplarını hedef göstermek, tahkir ve tehdit etmek açıkça suçtur”.

'Yollarda yürüyerek adalet gelmez'

Bozdağ Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü ise şu ifadelerle eleştirdi: "Mahkeme kararlarının halkı sokağa davet ederek denetlenebildiği bir hukuk devleti modeli henüz icat edilmemiştir. Yargısal karar ve tasarrufların denetimi için öngörülmüş kanun yolları herkesçe bilinmektedir. İlk derece mahkemelerince verilen tutuklama kararlarına karşı itiraz, mahkûmiyet hükümlerine karşı da istinaf ve temyiz kanun yolları bulunmaktadır. Bu “yol”lar ‘sokak’larda değil, ‘kitap’lardadır; muhakeme usulünü belirleyen kanunlardadır. Yollarda yürüyerek veya sokakları hareketlendirerek adalet terazisinin ayarını bozmak mümkün değildir. 15 Temmuz hain ve kanlı darbe teşebbüsüne hukuk kılıcıyla dur diyen Türk yargısı, hiçbir suretle baskı altına alınamaz".