Aday adaylarından ortak tepki: Neşet Tarhan geri çekilsin

Aday adaylarından ortak tepki: Neşet Tarhan geri çekilsin

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mezitli Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan olan Neşet Tarhan’ı göstermesi kriz yarattı.

CHP’nin 12 aday adayından 10’u ortak bir deklarasyon yayınlayarak Neşet Tarhan’ın isminin yanlış olduğunu ve seçimlere Tarhan ile gidilmesi halinde seçimi kaybedebilecek kadar kötü sonuçların doğabileceğini aktardı.

Tarhan’ın kahvaltı davetine katılan olmadı

Neşet Tarhan’ın aday adaylarına vermek istediği kahvaltıya katılan aday adayı olmadı. Bir araya gelen aday adayları Mezitli’nin geleceğini konuştuklarını belirtirken bir deklarasyon yayınlanarak Neşet Tarhan isminin Mezitli için yanlış karar olduğunun da altını çizdiler.

Kılıçdaroğlu’na ortak dilekçe yazdılar

Aday adayları ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da ortak bir dilekçe yazarak atamadan vazgeçilmesi gerektiğini, bunun Mezitli için hayati önem arz ettiğini belirttiler.

“Gerekli adım atılmalı”

Neşet Tarhan isminin yanlış olduğunu söyleyen 10 aday adayı bunun da Tarhan’ın beş yıllık başkanlık süresince vatandaşlarda ve örgütte  bıraktığı izlenim olduğunu ifade ettiler. Aday adayları, seçim çalışmaları kapsamında kendi seçmenlerinin büyük bir çoğunluğunun Neşet Tarhan’a karşı olduğunu, partilerinin Mezitli için gerekli adımı atması gerektiğini aktardılar.

Edinilen bilgiye göre ise Neşet Tarhan’ın aday olarak açıklanmasında Vahap Seçer’in önemli rol oynadığı da ifade ediliyor.