Aday tartışmaları, istifalar... PM toplantısına ara verildi

Aday tartışmaları, istifalar... PM toplantısına ara verildi

CHP'de gergin Parti Meclisi toplantısı...

CHP Parti Meclisi'nin yeni belediye başkan adaylarının belirlenmesi için yapılan toplantıya, yaşanan tartışmalar üzerine bir süre ara verildi. Kapalı oylama yönteminin kullanıldığı toplantı 5.5 saattir devam ediyordu. 

CHP Parti Meclisi'nin (PM) yeni belediye başkan adaylarının belirlenmesi için yaptığı toplantıya, yaşanan tartışmalar üzerine bir süre ara verildi. Edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan PM toplantısında yaklaşık 5,5 saat geride kaldı.

Toplantı sürerken bazı PM üyeleri bir kısım ilçe adaylarının "kapalı oylama" yöntemiyle belirlenmesini teklif etti. Bu kapsamda bazı ilçeler kapalı oylamayla belirleniyor.

TOPLANTI SIRASINDA İSTİFA HABERİ
Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda, İstanbul ilçe adaylarının oylanması sırasında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "istifa" haberi geldi. İstanbul'un bir kısım ilçelerinin oylamasının tamamlandığı toplantıda, bazı ilçe belediye başkan adaylarının PM'de az farkla kabul edildiği öğrenildi.

TOPLANTI SABAHA KADAR SÜREBİLİR
Basın mensupları CHP binasında basına ayrılan bölümde yapılacak açıklamayı beklerken, parti yöneticilerinin toplantısının ise sabaha kadar sürebileceği bilgisi alındı. Bu arada CHP Genel Merkez içerisinde ya da çevresinde herhangi bir hareketlilik yaşanmıyor.