Ahmet Hakan: Kemal Kılıçdaroğlu’na içimden 'Helal olsun' dedim

Ahmet Hakan: Kemal Kılıçdaroğlu’na içimden 'Helal olsun' dedim

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde saldıranlar hakkında bir değerlendirme yaptı. Hakan, Bu linç güruhunun teröristten farkı yok!” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir linç girişimine uğradı. Güvenlik ekiplerince çevredeki güvenli bir yere götürülen Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu ev saldırganlar tarafından taşlandı. Ankara Valiliği'nin "üzücü bir protesto" olarak nitelediği linç girişiminin ardından güvenlik önlemleri artırıldı, bölgeye takviye güvenlik ekibi gönderildi. Kılıçdaroğlu "güvenli ev"deyken bir kadının "Yakın bu evi" dediği duyuldu.

Yaşananları değerlendiren Hürriyet yazarı Hakan kendine "Terörist neden saldırıyor?" sorusunu sorarak, "Kardeşliğimizi dinamitlemek için. Ülkeyi karıştırmak için. Bizi birbirimize düşürmek için. Bölüp parçalamak için. Huzursuzluk yaratmak için. Dirliğimizi bozmak için" yanıtlarını verdi. 

"Dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran güruh ne eksik ne fazla tam da bunlara yol açtı" diyen Hakan "O zaman hiç çekinmeden bağlantıyı kuralım: Bunların teröristten farkı yok!" ifadesini kullandı. 

Kaynak: Hürriyet