Ahmet Türk: Adalet Yürüyüşü ile yeni bir süreç başladı

Ahmet Türk: Adalet Yürüyüşü ile yeni bir süreç başladı

‘Değerli’ diye tanımladığı Adalet Yürüyüşü ile birlikte yeni bir sürecin başladığını belirten siyasetçi, “Biz adalet talebinin istisnasız herkesi kapsamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı

Adalet Yürüyüşü’nün 19’uncu gününde CHP Lideri Kemal Kılıdçaroğlu’na eşlik eden HDP heyeti içinde yer alan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, halk ile buluşmanın önemini vurguladı. Türk, bu hamlenin 80 milyona hitap edecek ortak bir mücadeleye dönüşmesini arzu ettiklerini belirtti. Ahmet Türk, yürüyüşle yeni bir sürecin başlatıldığına da işaret etti.

 Yürüyüşü değerli buluyorum

Yürüyüşü BirGün’e değerlendiren Ahmet Türk, adalet talebiyle haftalardır devam eden eylemi değerli bulduğunu ifade etti. ‘Ortak mücadeleye’ vurgu yapan Türk, “Bu sürecin tüm mazlumları kucaklayacak bir noktaya taşınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ezilen tüm kesimleri kapsamalı

Adalet Yürüyüşü’ne yurttaşlar tarafından verilen desteğe işaret eden deneyimli siyasetçi, halk ile buluşmanın önemli olduğunu belirtti. Adalet talebinin 80 milyonla birlikte dile getirilmesi gerektiğini belirten Türk, adalet talebinin tüm ezilen kesimlerle buluştuğunda daha da önem kazanacağını vurguladı.

Çok ezildik, adalete önem veriyoruz

Bu ülkede adaletsizliğe en çok maruz kalan kesimin Kürtler olduğunu belirten Türk, “Adaletsizliği bu ülkede en çok yaşamış olan Kürtlerdir; bizleriz. Bundan ötürü adalete çok önem veriyoruz ve bundan ötürü de yürüyüşe desteklerimizi sunduk. Biz adalet talebinin istisnasız herkesi kapsamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk, zamanla bu adalet köprüsünün sağlanacağına inandığını vurguladı.
 
Kimseyi dışlamamalı

HDP heyeti, Kandıra Cezaevi önünde açıklama yaparak Adalet Yürüyüşü’ne katılmak istemiş fakat heyetin cezaevi önüne gitmesi ‘OHAL’ gerekçesiyle polis tarafından engellenmişti. 

Engelleme üzerine HDP heyeti dinlenme tesisi önünde durumu protesto eden kısa bir açıklama yaptıktan sonra korteje katılmak için ayrılmıştı. Kocaeli’nden katıldıkları Adalet Yürüyüşü’nde ‘Herkes için Adalet’ yazılı bir dövizi taşıyan HDP’liler bir süre CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdükten sonra yürüyüşten ayrılmıştı. 

Ahmet Türk, burada yaptığı açıklamada da ortak mücadeleyi vurgulayarak, şöyle konuşmuştu; “Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek için buradayız.

 Kimseyi dışlamadan, herkesi kapsayacak bir noktaya taşınması gerekir. En fazla adaletsizliğe uğrayan Kürtlere demokratik şartlar sağlanmazsa, adalet arayışımız eksik olur.”