Ahmet Türk'ten çarpıcı açıklama: Biz CHP'yi desteklemek istiyoruz ama CHP...

Ahmet Türk'ten çarpıcı açıklama: Biz CHP'yi desteklemek istiyoruz ama CHP...

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk "CHP’ye katkı sunmak istiyoruz, ama kendileri bu katkıyı reddediyor" ifadelerini kullandı.

HDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk "CHP’ye katkı sunmak istiyoruz, ama kendileri bu katkıyı reddediyor" ifadelerini kullandı

Ahmet Türk, CHP ile ortak hareket etmek istediklerini, ama CHP’nin kendilerine reddettiğini söyledi.

T24’ten Şirin Payzın’a konuşan Türk şu ifadeleri kullandı:

“CHP hep çekingen bir tavır koyarak işte bizimle beraber veya ortak demokratik bir mücadeleyi esas alan bir yaklaşımda olmadığı için bizim seçmende de artık bir “Bunlar İyi Parti’yle rahat rahat görüşüyorlar bizimle neden böyle açık açık görüşmüyorlar “sorusu oluştu. Bunlar samimi değil. Biz CHP’ye katkı sunmak istiyoruz, ama kendileri bu katkıyı reddediyor. Bizim İstanbul’da, Adana’da, Mersin’de, İzmir’de, Antalya’da, Hatay’da bir beklentimiz yok ama buralarda sonucu değiştirebilecek bir güce sahip partimiz. Tüm bunlara rağmen bunu görmezlikten gelerek bu konuda ciddi bir demokrasi mücadelesi için ortak hareket etmeyi göze alamıyorsa, halk orada diyor ki yarın o geldiği zaman ne farkı olacak ki? Demokrasi mücadelesi için katkı sunmaya çalışıyoruz ama o hâlâ bizden farklı uzak ve mesafeli duran bir yaklaşım gösteriyor. Bu konuda insanlar özelikle Kürtlerin kafasında soru işareti oluşturdular iki aylık süre içinde. Sonuçta ne olacak? AKP ana muhalefet olsaydı belki daha fazla Kürtlere yanaşırdı seçimi kazanmak için.

Bugün ana muhalefet partisi, sistemin de belki değişmesi için, bazı şeyleri değiştirebilecek bir yerel seçim yapılıyor olmasına rağmen CHP farklılıkları kucaklayacak bir noktada durmuyor.”