Akşener ittifaklara kapı açtı, seçim için tarih verdi

Akşener ittifaklara kapı açtı, seçim için tarih verdi

İlk durak olarak Anadolu’nun Türklere açılan kapısı Ahlat’ı seçen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  yerel seçimler için ittifak konusunda, “Hiçbir şeye kapalı değiliz” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gezileri için ilk durak olarak Bitlis’in Ahlat ilçesini seçti. Burada kiraladığı evde gazetecileri ağırlayan Akşener, ‘yerel seçimlerde ittifak düşünüyor musunuz?’ sorusuna “Hiçbir şeye kapalı değiliz” yanıtını verdi. Akşener, 15 Temmuz 2018’de erken genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılmasını beklediğini söyledi.

Meral Akşener, Ahlat’ta evinde gazetecileri ağırlarken, evin Koray Aydın’ın eşi ile Halil İbrahim Oral’ın eşi tarafından kiralanıp, içinin döşendiğini, komşularının da mutfağa doldurduğunu belirtti.

11 Kasım’da da İyi Parti genel merkezinin Ankara’da açılacağını duyuran Akşener, gelecek hafta da Edirne merkez olmak üzere Trakya’yı ziyaret edeceğini bildirdi. Akşener, “Her hafta sonu bir ile gideceğiz. Ondan sonraki hafta da tam zıttı bir bölgeye gideceğiz” diye konuştu.

‘Merhaba diyecek siyaset adamı kalmadı’

Bugüne kadar 19 ev değiştirdiğini Ahlat’taki evinin 20’inci olduğunu anlatan Akşener, annesinin vefatından sonra Ankara’da ev tutmadığını devamlı polis evinde kaldığını, en son polis evinde yer olmaması nedeniyle otellerde konakladığını, fakat iktidar baskısı yüzünden bazı otel müdürlerinin de, “Rica etsek burada kalmazsanız” temennileri ile karşı karşıya kaldığını anlattı. Akşener kendisiyle birlikte eski DYP’li Bakanlar Rıza Akçalı ve Nevzat Ercan’ın Erdoğan’ın hapis sürecine karşı çıktıkları için tazminat cezası ödediğini belirterek, “Sayın Erdoğan’ın bu işleri takip ettiğini sanmıyorum. Aşağıdaki adamlar çift satır kıyma yapınca yaranacaklarını zannediyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sert söylemlerine işaret eden Akşener, “İhtiyacın olduğunda merhaba diyecek siyaset adamı kaldığını sanmıyorum. Aşağıdaki takım da bireysel öfkelerini yükseltti” dedi. Deniz Baykal’ın Erdoğan’ın siyaseten önünü açtığını ifade eden Akşener, bunu da demokrasi açısından bakıldığında doğru bulduğunu kaydetti. Akşener, “Ama bugün bakarsanız parmağını kaldıracak adam kalmadı” şeklinde konuştu.

"Kim bana FETÖ’cü derse…”

Hakkındaki “FETÖ”cü isnatlarına da değinen Akşener, “Kim bana FETÖ üzerinden hakaret ediyorsa bilin ki o FETÖ’cüdür. Ben bu ülkede turnusol kâğıdıyım” ifadelerini kullandı.

‘Parti kapatılma’ iddialarıyla ilgili bir planının olup olmadığı sorulan Akşener, “İyi Parti kurulamayacak diyenler vardı. Bugün kuruldu. Benzeri bir bu durumda ne yapacağımı biliyorum” dedi.

“İttifaka kapalı değiliz”

Akşener, ”Yerel seçimlerde ittifak düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir soruya da, İYİ Parti'de her sabah Başkanlık Divanı'nın toplanacağına ve her konunun istişare edilerek karara bağlanacağına vurgu yaptı. Akşener, “Hiçbir şeye kapalı değiliz. Hayır diye alınmış bir kararımız yok. Ben 15 Temmuz 2018’de erken genel seçimin ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılmasını bekliyorum. Genel seçimler yerel seçimlerin önüne alınacak diye öngörüyorum” dedi.