Akif Hamzaçebi'den başkanlık mesajı

Akif Hamzaçebi'den başkanlık mesajı

CHP’den 2019 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olabilecekler arasında adı geçen, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubunu ziyaret etti.

Selçuk Arslan-YURT

Basına kapalı yapılan grup toplantısında Belediye Meclis üyelerine bir konuşma yapan Hamzaçebi’ “Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçiminden, yaklaşan yerel seçimden çok büyük bir devrimi Türkiye'ye yaşatabileceğimize inanıyorum. Bu fırsat, bu görev, bizim önümüzde durmaktadır. Bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza CHP olarak inancımız tamdır. Şirketler çeşitli nedenlerle TMSF'ye devrediliyor, TMSF'nin el koyduğu şirketler, hükümetin yanında yer alan, hükümeti destekleyen guruba veya aileye aktarılıyor. Sosyal devletin ortadan kaldırıldığını, piyasa rekabet diye bir şeyin olmadığını, rekabete bırakılan alanların ise vatandaşın aleyhine işlediğini, dar gelirlilerin, yoksulların, sosyal devletin şemsiyesi altında bulunması gereken o büyük kitleler uzaklaştırıldı. Şehir hastaneleri uygulamalarıyla hastanın bir müşteri olarak görüldüğü, kar odaklı bakıldığı bir hastane sağlık sistemi anlayışının yürürlüğü koyulduğu bir süreci, düzeni yaşıyoruz. Ancak bunların hiçbirisi, umutsuzluk yaratmamalı bizde. Bu önümüzdeki dönemde görevimizin ne kadar ağır olacağını, bir o kadar da onurlu olacağını bize gösteriyor. Hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, “Referandum sonucu, bize Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabileceğimizi göstermiştir. 'Hayır' bileşenleri arasında, 'Hayır'a en önemli özelliğini veren parti, Saadet Partisi'dir. Başlangıçta CHP, HDP, PKK propangasına sarılan Cumhurbaşkanı, Saadet'in varlığını gördükçe, kendisine bunlar hissettirildikçe, o söylemini bırakmak zorunda kaldı. Yani burada Saadet Partisi'ni tutabilmek son derece önemlidir” dedi.

Hamzaçeb "Ben meclis başkan vekili olarak kürsüde konuşamıyorum, anayasa bana yasak getirmiş durumda. Benim verdiğim meclis araştırma önergeleri üzerinde, başka milletvekili arkadaşları konuşturacağız. Bu da aynı zamanda bir şeye cevap oldu. Bazen, "sen hiç kürsüde konuşmuyorsun" diyor arkadaşlar. Bende istiyorum konuşmak ama, Anayasa diyor ki, "siyasi parti toplantılarına katılamazsın", "Mitinglere katılamazsın" diye konuştu.

Bir meclis üyesinin “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday mısınız?” şeklinde soru yöneltmesi üzerine Hamzaçebi’nin “Partim ne görev verirse yapmaya hazırım” cevabı verdiği öğrenildi.