‘AKP Akşener’den rol kapıyor. O geldi, yenilenme başladı’

‘AKP Akşener’den rol kapıyor. O geldi, yenilenme başladı’

AKP’nin, kadrolarını ve belediye başkanlarını yenileyerek ‘yeni’ görüntüsü vermeye çalıştığı,  Akşener’in kurulacak partisinin yenilikçi görüntüsünden rahatsızlık duyulduğu ve ‘rol kapmak’ istendiği öne sürüldü.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan ile 'Yeni Parti'yi konuştu.

Bayer, ‘Vekiller de azil olur mu?’ başlıklı yazısının ilgili bölümünde Okutan ile ilgili yaptıkları görüşmeye yer verirken, Okutan’ın yeni partinin şimdiden AKP ve MHP’yi ciddi biçimde etkilediği yolundaki sözlerini aktardı.

Yalçın Bayer’in yazdığına göre, Okutan şu tespitlerde bulundu:

“AKP, kadrolarını ve belediye başkanlarını yenileyerek ‘yeni’ görüntüsü vermeye çalışıyor. Yeni ve yenilikçi olmamızdan rahatsızlık duyuyorlar ve rolümüzü elimizden kapmaya çalışıyorlar. Ülkemizi ve demokrasimizi bir an önce normalleştirmeliyiz. Bir an evvel olağan hayata ve olağan yönetim tarzına geri dönmeliyiz. Halkı endişeye, birbirinden korkmaya, karşılıklı gerginliğe iterek siyasi rant elde etmek ancak vicdansızların başvuracağı bir formül olabilir. Türkiye bu vicdansızlığı yapanların eline terk edilmemelidir. Korku, baskı ve gerginlik ortamı bir an evvel bitmelidir. Bunun yolu hukuku, meşruiyeti, demokrasiyi, hak ve özgürlükleri her şeyin üstünde tutmaktan ve egemen kılmaktan geçiyor. Biz bu amaçla yola çıktık. Bizim öncelikli hedefimiz ülkemizin normalleşmesi.”