AKP binasına siyah çelenk bırakılmasına polis engeli

AKP binasına siyah çelenk bırakılmasına polis engeli

Tunceli'de AKP binasına siyah çelenk bırakmak isteyen CHP'li kadınlara polis engeli

TUNCELİ'de CHP Kadın Kolları Başkanı Nuriye Kara ile birlikte 3 partili kadın, İstanbul'daki şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne tabanca kurşunu bırakılmasını protesto etmek için AK Parti İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk koymak istedi. Ancak önlem alan polisler, CHP'li kadınlara izin vermedi.
Tunceli CHP Kadın Kolları Başkanı Nuriye Kara, beraberinde parti üyesi 3 kadınla birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun  önüne tabanca kurşunu bırakılmasını protesto etmek için, üzerinde 'CHP Kadın Kolları' yazılı silah çelengi Atatürk Mahallesi'ndeki AK Parti il binası önüne bırakmak istedi. CHPli 4 kadının önü, AK Parti il binasına 50 metre kala sivil polisler tarafından kesildi. Kadınların il başkanlığına gitmelerine izin verilmedi ve geçmelerine izin verilmeyeceği polisler tarafından kadınlara söylendi. Bu sırada AK Parti binası önüne 1 TOMA ile 2 çevik kuvvet midibüsü ile polis ekipleri sevk edilerek, cadde üzerinde önlem aldı. Önlem alan polisler, CHP'li 4 kadının AK Parti binası önüne gitmesine izin verilmedi.
Bunun üzerine CHP Tunceli Kadın Kolları Başkanı Nuriye Kara, önlerini kesen sivil polislere tepki gösterip, "Bu önlemleri alıyorsunuz iyi, güzel de Genel Başkanımızı neden koruyamıyorsunuz? Genel Başkanımızın önüne kurşun atılmasına, tehdit edilmesine sessiz kaldınız" dedi.
Polislerin geçişlerine izin vermemesi üzerine basın açıklaması yapan Nuran Kara, "İstanbul'da şehit polislerin cenaze töreninde, genel başkanımıza yapılan saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. Bu herkes tarafından bilinsin ki, genel başkanımıza yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Hiçbir baskı, asla bizleri yıldıramayacaktır, hiçbir tehdit bizi yıldıramaz" dedi.
Basın açıklamasının ardından CHP'li Kara, koruma önlemi alan polislerle tartışmaya devam etti. Kara, "Biz demokratik bir eylem yapıyoruz. Şiddet yok, bırakın çelengi AKP kapısına bırakalım" dedi. Görevli polis de kadınlara, "Bu yasal değil, izin veremeyiz. Aynı şekilde başka biri getirip sizin partinizin önüne de çelenk bırakmak istese, ona da izin vermeyiz" diye karşılık verdi. Kara da "Hayır, koydurursunuz. Genel başkanımızın önüne kurşun atıldı, engel olmadınız, genel başkanımıza kurşun atan adamla Başbakan Binali Yıldırım konuşuyor, sohbet ediyorsa bu eylem de bizim doğal hakkımızdır" dedi.
Bu sırada kadınların önünü kesen başka bir sivil polis eliyle çelenge vurarak yere düşürmesi, CHP'li kadınların büyük tepkisine yol açtı.
Olay bölgesine gelen polislerin sayısının giderek artması üzerine CHP'li 4 kadın, bölgeden ayrıldı. Güvenlik önlemi alan polisler de bir süre daha bekledikten sonra bölgeden ayrıldı.