'AKP cehaletin iktidarı'

'AKP cehaletin iktidarı'

Çağdaş Demokratlar Fikir Atölyesi'nin ilk toplantısı Europark Hotel'de gerçekleştirildi.

Sosyal demokrasinin konuşulduğu toplantının ilk konuğu ise Çatalca eski Belediye Başkanı Fırat Aykut oldu. Fikir atölyesinin ilk sunumunu Op. Dr. Deniz Çuhalı'nın  yaptı. Çuhalı, "Yola çıkarken söylemek istedğimiz şey şuydu. Ülkenin laik, sosyal, hukuk devleti açısından sorunları var. Herkes birşeyler söylüyor ama maalesef tüm serzenişlerimize rağmen ülke negatif bir persfektifte ilerliyor. Dolayısıyla paneller ve söyleşilerimizle sesimizi duyuralım istemiştik. Bunun için buradayız. Bu fikir atölyeleri her ilde olmalı. Ülkenin gidişatına yönelik düşüncelerin sürdürmeliler" dedi.

BİLİMİ İKTİDAR YAPACAĞIZ

Sosyal demokrasi akıldır, vicdandır, bilimdir diyen Aykut şöyle konuştu: "Şu anda Türkiye cehaletin iktidarını yaşıyor. Biz aklı, bilimi ve vicdanı iktidara getireceğiz. İnsan hakları ve çevre ve emek, özgürlük, eşitlik, dayanışma gibi sosyal demokrasinin konuları arasındadır. Sosyal demokrasi kendi içerisinde değişim geçiriyor ama birşey değişmiyor o da ahlak. Yapacağınız işte ahlak olmazsa üzerine hiçbir şeyi bina edemezsiniz. Onbinlerce yıldan süzülerek gelmiş bütün insani ve ahlaki değerleri sosyal demokrasi kendi içerisinde taşır diye düşünüyorum."

CHP AYAĞA KALKARSA TÜRKİYE AYAĞA KALKAR

Aykut, CHP'nin parti programına sahip çıkılması gerektiğinin de altını çizerek, geleceğe ilişkin mesajlar verdi. CHP'nin Türkiye için sorumluluk alması gerektiğini ve güçlenerek siyaset yapması gerektiğini kaydeden Aykut, bu durumda AK Parti iktidarı için işlerin değişeceğini iddia etti. Aykut, "CHP ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar" dedi.