AKP, CHP’li belediyelere operasyonları durdurdu

AKP, CHP’li belediyelere operasyonları durdurdu

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekilli Akif Hamzaçebi, Şişli Halide Edip Mahallesi’nde esnaf, cami derneği ve Belediye Toplum Merkezi’ni ziyaret etti

SELÇUK ARSLAN/YURT

Hamzaçebi’nin ilk durağı Halide Edip Mahallesi’nde bulunan cami derneği oldu. Derneğin sorunlarını dinleyen Hamzaçebi, caminin yenilenmesi ve depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Ziyaret sonrası gündeme ilişkin Yurt’a değerlendirmede bulunan Akif Hamzaçebi, CHP’li belediyelere ilişkin önemli bir iddiada bulundu. AKP’nin CHP’li belediyelere yönelik operasyonları durdurma kararı aldığı bilgisine ulaştıklarını belirten Hamzaçebi, “Bizler bugün halkımızla bir araya geldik. Esnafımızın sorunlarını dinledik. Bizler CHP kadroları olarak önümüze bakıyoruz. Bize sempati duyan halkımızla yürüyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm kadrolarımız önümüzdeki seçimlere odaklandık. Üç seçimde güzel sonuçlar alacağız. AKP belediye başkanlarımızı görevden aldı, almadı. Bunlara odaklanmıyoruz. Belediyelere yapılan operasyonların sonuçlarını biliyorsunuz. Bunlar ‘CHP’ye yaradı, durduralım’ diye karar aldıklarını duyduk. Bizler stratejilerimize odaklandık” dedi.

İttifak arayışlarını da değerlendiren Hamzaçebi, “Şuana kadar resmi bir görüşme yok. Sadece temaslar var. Gerekli görüldüğü takdirde gereken görüşmeler yapılır ve kamuoyuna açıklanır” dedi.

AKP, CHP’li belediyelere operasyonları durdurdu