AKP'de Gül hareketliliği

AKP'de Gül hareketliliği

AKP'nin 16'ıncı kuruluş kutlamalarına katılmayan AKP kurucusu 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılmamış, gönderdiği mesajda 'demekrosi' vurgusu yapmıştı. Gül'ün yakın arkadaşı gazeteci Ali Bayramoğlu da 'Gül'ün AKP içerisinde yeni bir hareket başlatabileceğini ve ilk defa bu kadar net ve karşı tavır aldığını iddia etmişti. Bugün bir iddia da  Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek'ten geldi...

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek yazısında "İki başbakan yardımcısı, sık sık Gül'ü ziyaret ediyor; 'İşler iyi gitmiyor' diye yakınıyor olabilirler" ifadelerini kullandı.

İŞLER İYİYE GİTMİYOR MU?

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "AK Parti, kuruluş dönemindeki değer ve politikaları kendine yeniden rehber edinip, evrensel demokrasi kriterleri ile kendi değerlerini mezcederek yoluna devam etmelidir. Partimizin aziz milletimize daha çok hizmetlerde bulunacağına inanıyor, bu vesileyle hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum" ifadesini değerlendirdi. AKP'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmayan Gül'ün, yapılan son kabine değişikliği ile Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen iki isim tarafından sık sık ziyaret edildiğini aktaran Zeyrek, "Ya Gül’ü Parti’ye koyduğu mesafeyi kaldırması için ikna etmeye çalışıyorlar, ya da yaşadıkları bazı somut olayları anlatıp “işler iyi gitmiyor” diye Gül’e yakınıyorlar" ifadesini kullandı.

Yapılan son kabine revizyonunda Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak'tan oluşan ekipte yalnızca Şimşek, Başbakan Yardımcısı olarak yerini korumuştu. Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı'ndan, Fikri Işık Milli Savunma Bakanlığı'ndan, Recep Akdağ da Sağlık Bakanlığı'ndan "Başbakan Yardımcılığı"na kaydırılmıştı.