AKP din ve laiklik üzerinden suni bir gündem yaratmak istiyor

AKP din ve laiklik üzerinden suni bir gündem yaratmak istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran Gaziantep'te Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu

Gaziantep’te yaptığı açıklamada ekonomideki kötü gidişata dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, müftülere nikah yetkisi veren düzenlemeyi hatırlatarak, “Dış ticaret açığı gün geçtikçe büyüyor. İşsizlik yüzde 10’larda kronikleşti. AKP, gündemi değiştirmek için ihtiyaç olmadığı halde müftülere nikah kıyma yetkisini gündeme getirdi. Önümüzdeki günlerde benzer hamleleri göreceğiz. AKP ekonomik krizi gizlemek için ülkede din ve laiklik üzerinden suni bir tartışma başlatmak istiyor” dedi.

“BEDELİNİ FAZLASIYLA ÖDEDİĞİMİZ PROJELERİ HİZMET DİYE YUTTURAMAZLAR”

AKP döneminde yapılan kimi projelerin bilerek dünyadaki emsallerinden çok daha pahalıya mal edildiğini belirten Cankurtaran,  "Aradaki fark birilerinin cebine mi gidiyor sorusu zihinleri kurcalamaktadır. AKP, bütün yükünü halka ödettiği projeleri yine halka ben hizmet yaptım diye sunamaz. Parasını fazlasıyla ödediğin bir hizmet hizmet değildir" diye konuştu.

“AKP, MTV ARTIŞLARINDA ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETTİ”

AKP’nin halkın çok tepkisini çeken Motorlu Taşıtlar Vergisi artışında “Ölümü göster sıtmaya razı et” taktiğini uyguladığını söyleyen Cankurtaran, “Önce yüzde 40 rakamını ortaya atarak toplumda tepki oluşturup ardından Erdoğan’ın sözde devreye girmesiyle yüzde 25 gibi yine gayet yüksek olan bir rakama razı ettiler. Toplumu adeta daha düşük olan zamlara sevinir hale getirmişlerdir” diyerek AKP'nin toplumun zekasıyla alay ettiğini söyledi.