'AKP; en güçsüz, en acımasız, en gaddar olduğu dönemi yaşıyor'

'AKP; en güçsüz, en acımasız, en gaddar olduğu dönemi yaşıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri, İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi Hakan Çelik'in Hafta Sonu programından birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP'nin en güçsüz döneminde olduğunu belirten Hamzaçebi, ittifak, cumhurbaşkanlığı adaylığı ve yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Akif Hamzaçebi Hakan Çelik'in CNN Türk'te yayınlanan Hafta Sonu programına konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde kendisinin doğal adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Hamzaçebi, 'Cumhurbaşkanı ilk turda seçilemeyecek, şunu inanarak söylüyorum; ikinci turda Cumhurbaşkanlığı'nı CHP’nin adayı kazanacak' dedi.

AKP'nin güçsüz, en acımasız, en gaddar olduğu dönemi yaşandığını belirten Hamzaçebi, "Kimse Afrin oylarına bel bağlamasın, Afrin oyları gelip geçici" dedi. AKP'nin kaybedeceğini anladığı için seçim sistemini değiştirmeye çalıştığını, MHP’nin de baraja takıldığı için AKP'ye destek verdiğini belirterek, "Mevcut durumla gidilse başarısız olacaklarını çok iyi biliyorlar" dedi.

Çelik'in, 'HDP ile ittifak yapacak mısınız?' sorusuna Hamzçebi, 'kimse ile ittifak görüşmemiz yok. Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımız seçime girecek partilerle 'seçim güvenliği' konusunu görüştü. İttifakı kimler yapar? Baraj sorunu olan, başarısı olacaklarını görenler yapar. HDP'nin de baraj sorunu yok' ifadelerini kullandı.

AKP-MHP-BBP ittifakının yok şu kadar milletvekili çıkarıyor, yok bu kadar oranda oy alıyor değerlendirmelerinin varsayımdan ibaret olduğunu belirten Hamzaçebi, "bu analizleri 1 Kasım 2015'te yapılan seçim sonuçlarına göre yapıyorlar. AKP de, MHP de 1 Kasım'da aldıkları oyların çok altında oy alacaklar" dedi.

Saadet Partisi'nin çok önemli rol oynadığı belirten Hamzaçebi, "Saadet Partisi'nin 225 bin kayıtlı üyesi var. Aldığı oyda 350 civarında. Üye sayısının 1.5 katı oy almış. SP'ye barajı geçemeyecek diye oy vermeyenlerin sayısı çok fazla. Baraj yüzde 5 olsa SP Meclis'e girer. Zaten başkanlık sistemi geldikten sonra baraj olmamalı" ifadelerini kullandı. Demokrat Parti örneğine de veren Hamzaçebi, "DP'nin 713 bin üyesi var, aldığı oy 69 bin, üye sayısının 10'da biri kadar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iddialı konuşan Hamzaçebi, Merkez yoklaması da yapılsa ön seçimde yapılsa ben çıkarım. İBB adayı olduğum takdirde de AKP'nin adayından fazla oy alarak kazanırım" ifadelerini kullandı.

2019'un Mart ayında yapılması ön görülen Yerel Seçimlerle ilgi Hamzaçebi, "Mersin'i, Adana'yı, Antalya'yı alırız, Bursa'da da iddialıyız. Siyasi olarak en umutlu olduğum dönemler birini yaşıyorum. 2011 civarında aldığımız oy oranındayız. Anketlerimiz yüzde 30 gösteriyor. Oylarımız 25'in üzerinde" dedi. YSK'nın seçim takvimini açıklamadan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adayları açıklayacağını belirtti.