AKP, Ensar komisyonuna üye vermedi

AKP, Ensar komisyonuna üye vermedi

Dört siyasi partinin ortak önerisiyle TBMM Genel Kurulu’nda 24 Mart’ta çocuk istismarı ile ilgili araştırma komisyonu kurulması kabul edilmişti. Aradan üç hafta geçmesine rağmen araştırma komisyonu çalışmaya başlayamadı. CHP, HDP ve MHP komisyonda görev yapacak milletvekillerini TBMM Başkanlığı’na bildirdi. TBMM İçtüzüğü’ne göre, 15 üyeli komisyonun çalışmaya başlaması için tüm partilerin isim bildirmesi ve bu isimlerin genel kurulda okunması gerekiyor. AKP komisyon için üye bildirmediği için araştırma komi

CHP’nin komisyon üyeleri arasında yer alan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AKp’nin işi savsaklamaya, soğutmaya çalıştığını söyledi. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM’de geçen hafta yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karaman’da 20 Nisan’da dava görülmeye başlayacak. Bu komisyonun o davayı yakından izlemesi gerekiyor. Ülkenin dört bir yanından istismar haberleri geliyor. Bir çocuğu bile istismardan kurtarmak önemli. Ancak AKP’nin önceliği çocuklar değil eğitim bahanesiyle yasa dışı faaliyet gösteren vakıflar.”

Komisyonda HDP’yi temsilen görev yapacak olan İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da AKP’nin komisyona üye bildirmemesini ‘çirkin bir taktik’ olarak değerlendirdi. Kerestecioğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Komisyonun kurulmasını önce reddeden ve engelleyen AKP sonradan zoraki destek vermek durumunda kaldı. Şimdi de üye bildirmeyerek komisyonun çalışmasını geciktirmeye çalışıyorlar. Bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. Söz konusu olan çocuk istismarı. Bu konunun, bir gün bile gecikmeye tahammülü yok.”

AKP Grubu’nun, bu hafta komisyona üye ismi bildirip bildirmeyeceği merakla bekleniyor.