'AKP Esenyurt'u yaşanmaz hale getirdi'

'AKP Esenyurt'u yaşanmaz hale getirdi'

Esenyurt CHP İlçe Başkan adayı Abdullah Başpınar neden aday olduğunu ve Esenyurt'u mahvederek istifa etmek zorunda kalan Necmi Kadıoğlu hakkında YURT'a açıklamalarda bulundu.

AKP'nin Esenyurt'u 15 senede yaşanmaz bir yer haline getirdiğini söyleyen CHP İlçe Başkan adayı Abdullah Başpınar "Yaklaşık 15 yıldır Esenyurt’ta iktidar olan AKP Belediyesi Esenyurt ‘u yaşanmaz bir yer haline getirdi. 1990 öncesi astım hastalarının rahat nefes alabilmesi için tercih edilen ilçe 2004’ten sonra 14 yıllık AKP iktidarı sayesinde Türkiye’nin hava kirliliği konusunda en yaşanmaz, riskli bölge olarak görülmekte. ifadelerini kullandı.

OKUL YOK

Esenyurt'taki okul problemine dikkat çeken Başyurt "Okulların sınıf mevcutları 70-80 kişinin altında değil. Yine Esenyurt’ta 40 bin nüfustan fazla bulunan Saadetdere mahallesinde ilköğretim okulu olmadığı görülmekte" dedi.

'IŞİD'LİLERİN SAKLANDIĞI YER HALİNE GELDİ'

"Esenyurt Suriye cephesinde savaşan IŞİD ve diğer radikal dinci örgütlerin Suriye’den Irak’tan kaçarak saklandığı yer haline geldi" diyen Başyurt, "Öte yandan Reina katliamcısı da Esenyurt’ta yakalanmıştı. Hatırlatmakta fayda var" dedi.

'NEFES ALACAK HAL BIRAKMADILAR'

Başyurt YURT'a şu açıklamaları yaptı:

Koskoca ilçede orta ölçekte bir devlet hastahanesi var orada da yeterli hizmet olanağı yok. Yeşil alan koyamadılar park yok her yeri yüksek katlı inşaatlarla doldurdular bırakın parkı nefes alacak  hal bırakmadılar trafik zaten çok çok çok kötü 10 dakikalık mesafeyi saatlerce göremiyorsunuz. Gençlerin gideceği alanlar yok gençlik tamamen bonzai ve uyuşturucuya itilmiş ve çok yaygın hal almış anneler babalar perişan ve çaresiz  Asayiş çok kötü hemen hemen hergün cinayet işleniyor.  Bu günlerde tüm ülke genelinde hava kirliliğinin en yoğun olduğu tek yer olduğu haberleri yapıldı. Hedef ve amacım Esenyurt’u  CHP iktidarı ile bu olumsuz durumdan kurtarmak olduğu için ilçe başkanlığına aday oldum.