'AKP Gezi vari bir şeyden çok korkuyor'

'AKP Gezi vari bir şeyden çok korkuyor'

Ankara'dan İstanbul'a Adalet Yüyüşü başlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz tarafından ölümle tehdit edilmesiyle ilgili CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay YURT Gazetesi'ne konuştu.

İlk olarak Yurt Gazetesi'nin gündeme getirdiği, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'ölümle' tehdit eden AKP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz hakkında CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay 'onun gibi şahısların dediklerine önem vermiyoruz' dedi.

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Tacettin Bayır'ın Kavuz hakkında tehdit, hakaret, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, suç işlemeye tahrik nedenleriyle şikayetçi olduğunu belirterek tek tek şikayetçi olmanın bir anlamının olmadığını söyledi. 

'AKP PARTİ OLSA ÇOKTAN HALLETMİŞTİ'

AKP'nin aradan geçen zaman içinde çoktan harekete geçip, konuyu çözmesi gerektiğini belirten Balbay "AKP parti olsaydı şimdiye kadar bunu kendi içerisinde çözmesi gerekirdi" dedi.

'AKP GEZİ VARİ BİR ŞEYDEN ÇOK KORKUYOR'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün Türkiye ve dünya gündemine oturmasından AKP'nin çok büyük rahatsızlık duyduğunu belirten Balbay "AKP şaşkınlık içerisinde ne yapacağını bilmiyor. Gezi vari bir şeyden çok korkuyorlar. Ne yapacaklarını bilmiyorlar." dedi.

'TÜRKİYE'DE BAĞIMSIZ YARGI VARSA GEREĞİNİ YAPAR'

Bunun gibi insanların CHP'ye laf söylemelerinin haddi olmadığını ifade eden Balbay "Eğer Türkiye'de bağımsız yargı varsa gereğini yapacaktır, biz CHP olarak sonuna kadar olayın takipçisi olacağız" dedi.