AKP İstanbul'da 'kazandık' dediği seçime itiraz edecek!

AKP İstanbul'da 'kazandık' dediği seçime itiraz edecek!

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 04.45'te yaptığı açıklamada 3870 oy farkla seçimi kazandıklarını söyledi. Ancak Şenocak'ın geçersiz oylara itiraz edeceğini söylemesi kafaları karıştırdı. 'AKP kazandığı seçimen niye itiraz edecek' sorusunu doğurdu.

AKP İstanbul İl Başkanı Şenocak yaptığı açıklamada kafaları karıştırdı. Geçersiz 290 bin oya itiraz edeceklerini belirten Şenocak, 3870 oyla seçimi kazandıklarını söyledi. Şenocak'ın açıklamaları şöyle:

“Bizim il başkanlığı olarak bu saate kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda, kendi seçimimize göre yapmış olduğumuz programa göre, şuana kadar tüm veri girişleri tamamlamış bulunmaktayız. Tabi bu mevcut veri girişinde, şuana kadar 290 bin oy oranı da geçersiz olarak sayılmaktadır. Hatta bu geçersiz oy oranlarının büyük bir bölümü bizim önde olduğumuz ilçelerde. Bununla ilgili ilgili arkadaşlarımız itirazlarını yapacaklardır. Bizim şuanda yapmış olduğumuz, veri girişlerinden sonra İstanbul’da yaklaşık 3 bin 870 oy farkla seçimi kazandık. Hayırlı uğurlu olsun.”

BİNALİ YILDIRIM DA 'KAZANDIK' DEMİŞTİ

Cumhur ittifakının adayı İstanbul adayı Binali Yıldırım seçim sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada "İstanbul’da seçim sayımları gayri resmi sonuçları tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre İstanbul’da seçimi kazandık. Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum." dedi