AKP'li belediyede skandal!

AKP'li belediyede skandal!

İhaleye belediye çalışanının şirketi girdi ve ihaleyi aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Medya ve İletişim Bölümü çalışanı Ali Barlas’ın ortağı olduğu şirketin, belediyeden geçen yıl ocak ayında 140 bin tutarında kentsel dönüşüm projesi üç boyutlu sunumu ihalesi aldığı ortaya çıktı. İhaleye sadece bu şirketin teklif vermesi dikkat çekti.

Cumhuriyet'in 16 Kasım tarihli sayısında yayımlanan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin “belediye çalışmalarının kablosuz kontrol teknolojisi ile interaktif olarak sunulabileceği bir platform paketi” ihalesini Barlas’ın aldığına ilişkin haberi yeni ihaleyi ortaya çıkardı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Ali Barlas’ın ortağı olduğu Xloop Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi taarfından “2018/32557” numarasıyla “İstasyon Kentsel Dönüşüm Projesi Üç Boyutlu ve Gerçek Zamanlı İnteraktif Sunum Uygulaması Hizmet Alımı İşi” ihalesini de geçen ocak ayında aldığı ortaya çıktı. İhalenin bedeli 140 bin lira olarak belirlendi. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleye tek teklifi söz konusu şirketin vermesi de dikkat çekti.