"AKP'lilerin 'CHP- HDP ittifak yaptı' senaryolarına karşı; Muhalefetin yeri göğü inletmesi gerek"

"AKP'lilerin 'CHP- HDP ittifak yaptı' senaryolarına karşı; Muhalefetin yeri göğü inletmesi gerek"

Can Ataklı, Erdoğan başta olmak üzere AKP'lilerin "CHP- HDP ittifak yaptı" senaryolarına karşı muhalefetin sessizliğini eleştirdi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, muhalefeti eleştirerek, "Yani bu konuda çekingen davranmanın hiç alemi yok.Hatta bırakın çekingenliği muhalefetin yeri göğü inletmesi gerek." ifadelerini kullandı.

İŞTE ATAKLI'NIN YAZISINDAN O BÖLÜM

Günlerdir Cumhurbaşkanının fitili her gün ateşlemesi sonucu yandaş yalakalar halkı kin ve nefret duygularına iten yayınlar yapıyor.

Erdoğan'ın “HDP eşittir PKK” söylemi ile CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin HDP ile ittifak kurduğu, bu ittifakın bir zillet ittifakı olduğu, şehitlerin kemiklerinin sızladığı, şehit ailelerinin ağır hakarete uğramış olduğu anlatılıyor.
Hiçbiri gerçeği yansıtmıyor elbette.

Dün de yazdığım gibi; bir siyasi parti bu tür afaki iddialarla karalanamaz ve diğer partiler de buradan hareketle suçlanamaz.
Ama beni asıl şaşırtan bu konuda muhalefetin sessizliği.
HDP ile bırakın ittifak kurmayı sandıkta işbirliği yapılmasının söylenmesinden bile korkuyorlar nedense.

Muhalefet “biz HDP ile ittifak kurduk” dese de “Hayııır biz HDP ile asla yan yana bile gelemeyiz” dese de Saray ve yandaşları başta CHP olmak üzere muhalefeti “teröristlerle işbirliği halinde olmakla” suçlayacak zaten.
Yani bu konuda çekingen davranmanın hiç alemi yok.

Hatta bırakın çekingenliği muhalefetin yeri göğü inletmesi gerek.
Tüm il ve ilçe teşkilatlarını ayağa kaldırarak partilerini teröristlerle işbirliği yapmakla, şer ittifakı kurmakla itham edenleri “halkı kin ve nefret duygularına itiyorlar”suçlamasıyla savcılıklara şikayet etmesi gerekir.

Düşünsenize Türkiye'nin her köşesinden onbinlerce kişi suç duyuruları ellerinde adliyeler önünde uzun kuyruklar oluşturmuş.

Yapmıyor böyle şeyleri muhalefet nedense.

Ne bileyim vardır bir bildikleri ama ben yine de önereyim dedim.