AKP MYK’de Twitter tartışması: Erdoğan, hanımefendinin hesabını takibe almış

AKP MYK’de Twitter tartışması: Erdoğan, hanımefendinin hesabını takibe almış

Sosyal medya konusunda özellikle Twitter kullanımıyla ilgili olarak tepkisi bilinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, AKP MYK toplantısında parti yöneticilerine “Bırakın bu işleri, siz halk ne diyor ona bakın” demesi, ilginç diyalogların yaşanmasına neden oldu. Erdoğan’ın Twitter’la ilgili eleştirilerine verilen yanıt salondakileri güldürdü.

Bir MYK üyesi, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Twitter hesabı açtığını anımsatarak, “Hanımefendi de Twitter hesabı açmış” dedi. Herhangi bir yorum yapmayan Erdoğan’ın uyarılarını sürdürmesi üzerine bu kez “Recep Tayyip Erdoğan hesabı da hanımefendinin hesabını takibe almış” denmesi üzerine salon kahkahaya boğuldu. Erdoğan’ın, kendisine grup başkanvekillerinin TBMM Genel Kurulu salonunda olmadığını gösteren bir fotoğraf geldiğini belirterek, grup başkanvekillerine sitem etmesi de tartışma konusu oldu.

Erdoğan’ın sitemi üzerine söz alan grup başkanvekilleri, “Bize haksızlık ediliyor. Genel kurulda nöbet esasıyla çalışıyoruz ve sürekli salonda bulunmaya özen gösteriyoruz. Namaz kılmak ya da bazı ihtiyaçlar için salondan ayrılsak bile mutlaka bir arkadaşımız salonda bulunuyor. Zaman zaman genel kurulun çalışmalarıyla ilgili sıkıntıları çözmek için divan odasında görüşmeler yapıyoruz. Bu fotoğraf, o esnada çekilmiş olabilir. Ama kesinlikle grup başkanvekillerinin genel kurul çalışmalarına katılmadığı doğru değil” diyerek kendilerini savundu. Bir grup başkanvekili, bir süre namaz kılmak için MYK’den ayrılan Erdoğan’a, “Siz yokken bu salonda fotoğraf çekilip ‘Erdoğan MYK’ye başkanlık etmiyor denilse size haksızlık olmaz mı? Bizim durumumuz da bu” dedi. Bu sitemler üzerine Erdoğan’ın “Tamam konu anlaşıldı, uzatmayalım” diyerek grup başkanvekillerinin gönlünü aldığı öğrenildi.