AKP'nin 2023 için gizli planı ne?

AKP'nin 2023 için gizli planı ne?

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Cübbeli ve sarıklı bir polisin sekiz aydır Çanakkale’de görev yaptığının ortaya çıkması ve son zamanlarda artan Cumhuriyet karşıtlıkları üzerine açıklamalarda bulundu.

CHP’li Öz, açıklamalarında şunları ifade etti: Cumhuriyet kurulduğundan bu yana laik, sosyal ve hukuk devleti olma yolunda olan Türkiye Cumhuriyeti’ne, değerlerine yapılan saldıralar hiç kesilmedi. 
Cumhuriyet kurulmasıyla ümmet toplumundan millet olma yolunu seçen ülkemiz, özgür bir yurttaşlık bilinciyle Dünya vizyonunda yerini alma adına demokrasi mücadelesi içine girmişti. 94 yıldır zorlu bir yolculukta olan ülkemizi yolundan çevirmek isteyenler her fırsatta niyetlerini göstermişlerdir. 

Son olarak, “Bir televizyon programında, Cumhuriyetimiz hedef gösterilerek yeni devlet kuruluyor denmesi, onlarca çocuk istismarı ve taciz vakası yaşanmış ve bünyesinde tacizcilerin olduğu Ensar Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığının protokol imzalaması, Eğitim müfredatına Cihat eklenmesi, Valinin tekbirle makama çıkarılması, Müftülere nikah yetkisi verilmesi,  Mecliste Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir denmesi, Cumhuriyetimize 90 yıllık reklam arası denmesi, TBMM Başkanının Laiklik yeni Anayasada olmamalı demesi, Milli Bayramlarımızın yasaklanmak istenmesi, tabelalardan TC kısaltmaların kaldırılması, Atatürk ve değerlerine açıkça saldırılara teşebbüs edilmesi, cübbeli ve sarıklı polisin sekiz aydır görev yapabilmesi ve yaşananlar görmezden gelinip, hiçbir işlem yapılmaması gibi birçok Cumhuriyet Karşıtlığı süreci yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz.
 
Ve bunun gibi onlarca sayabileceğimiz Cumhuriyet İlke ve İnkılapları karşıtlığına İktidarın sessiz kalması, ister istemez insanın aklına iktidara şu soruyu sormak geliyor? Açıkça söyleyiniz, 2023 hedefiniz nedir? Yoksa tüm bunlar 2023 hedeflerinizin ürünü müdür?” Hedef 2023 derken 1923’de kurulan Cumhuriyetimizin yerine başka bir devlet inşa etmek midir?

SARIKLI VE CÜBBELİ POLİS, HANGİ HAYALİN ÜRÜNÜDÜR?

Çanakkale’de vatandaşların ihbarı ve basına yansıyan haber sonrasında, sekiz aydır Çanakkale’de görev yapan cübbeli ve sarıklı bir Polis Memuru olduğunun yeni farkına varan Emniyet ve Kaymakamlık, söz konusu polis memurunu, “kılık kıyafet yönetmeliğine” aykırı davrandığı gerekçesiyle açığa almış ve açıkça görev süresince göz yumduklarını ispatlayarak, görevlerini kötüye kullanmıştır. Daha da vahimi vatandaşlarımızın şikayeti ve söz konusu haber ortaya çıkmasa göz yumulmaya devam edilecekti.

Sakarya Valisini tekbirle makamına çıkaranlar ile aynı kılık ve kıyafeti olan bu kişi, kılık kıyafeti yüzünden soruşturma geçirdiği için sekiz ay önce İstanbul’dan Çanakkale’ye tayin edilmiş. Çanakkale’ye tayini çıkarılan bu kişinin kılık kıyafeti bilindiği için, rahat görev yapması adına göz önünden uzaklaştırılmak istenmiş, Bayramiç İlçe Emniyeti’nde görevlendirilmiştir. Sakarya Valisinin tekbirle makama gelişinde herhangi bir terslik görmeyerek işlem yapmayan İktidarın, elbette ki cübbeli polis memuruna göz yumarak işlem yapmayan idari amirleri olur.

Üniformalı polisin çorap rengi dahi yönetmelikte açıkça belirtilirken, esnettiğiniz yasalar ve yönetmelikler bugünleri yaşamamıza sebep olmuştur.

Sekiz aydır bir polisin sarıkla ve cübbeyle görevde kalmasına göz yumanlar açıklama yapmalıdır.

Bakanlığın, Valiliğin, Emniyetin derhal bu konuya bir açıklama yapması gerekmektedir ki, sekiz aydır bu göz yummanın asıl nedeni ortaya çıksın. Yoksa yine bu göz yummanın nedeni 2023’deki gizli hedefiniz mi?

AKP 15 YILDIR İSTİKRAR DİYOR AMA İKRARINI SÖYLEMİYOR

AKP, her seferinde istikrar diyor ama ikrarını gizlemeye çalışsa da 15 yıldır istikrarlı bir şekilde Atatürk’e, Cumhuriyetimize ve değerlerimize yapılan bu girişimlere adeta müsamaha gösteriyor.

YOKSA 2023 HEDEFİNİZ YENİ BİR DEVLET Mİ?

AKP’li bir yetkilinin, yeni bir devlet kuruyoruz diyerek kurucu liderden bahsetmesi, Cumhuriyetimizin devrimlerine, ilkelerine ve değerlerine açıkca saldırıdır ve Anayasal suçtur. Bu uygulamaları fırsat bilenler aklını yitirmiş olmalı ki televizyon programlarında açıklamalar yapabiliyor.

2023 hedefine ilerliyoruz diyen İktidarın, Cumhuriyetimizin değerlerine zarar verilmesine göz yumması ve açıkça Cumhuriyetimizi hedef alan açıklamalara sessiz kalması bu niyetlere ortak olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanından bu konuda açıklama bekliyoruz.

Gerçek şu ki, Atatürk’ü ve kurduğu Cumhuriyeti hedef alanlar, Adaletin karşısında mağlup olacaklar ve pişmanlıkları fayda etmeyecek. Çünkü ancak zikri bozuk olanın fikri bunlar olabilir.

MİLLETİMİZ SAVAŞLA KURTULMUŞ, DEVLETİMİZ ATATÜRK DEVRİMLERİYLE KURULMUŞTUR

Ulusumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 94 yıl önce sarsılmaz temeller üzerine Cumhuriyetimizi kurmuş ve Gençliğe emanet etmiştir. Eski bir AKP’li Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi çıkıp ta televizyon programında Yeni bir devlet kuruyor, kurucu lideri de Tayyip Erdoğan’dır diyebiliyorsa, bu sözü birileri mi söyletiyor acaba diye insanın aklına geliveriyor. Bu konuda Cumhuriyetimize karşı açıkça sözle saldırıda bulunan Ayhan OĞAN’a Cumhuriyetimizin Savcıları gerekli işlemi yapmalıdır.

ATATÜRK'ÜN "EY" DİYE CÜMLEYE BAŞLADIĞI TEK BİR SESLENİŞİ VARDIR, O DA GENÇLİĞE HİTABEDİR

Cumhuriyet ile alıp veremedikleri olanlar, Laikliğe ve Atatürk ilkelerine açıkça ve kasten saldıranlar ve Cumhuriyetimizin değerlerine dil uzatanlar bilsinler ki, Atatürk ey diye cümleye başladığı tek bir seslenişi vardır oda Gençliğe Hitabedir. Ey Türk Gençliği Diye Türkiye Cumhuriyeti Gençliğini görevlendirmiştir ve 94 yıldır Cumhuriyetimizin her yaştan Türk Genci görevi başındadır ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Yeni bir Devlet kurduğunu sananlara, Eğitimden ve yüreğimizden Atatürk Sevgisini ve ilkelerini sildiğini sananlara, tarikat sevgisi vatan sevgisinin önüne geçirenlere Türk Gençliğinin vereceği cevap Gençliğe Hitabededir.

Diyerek açıklamalarını ile tamamladı.