AKP'nin kanun tekliflerine geçiş üstünlüğü!

AKP'nin kanun tekliflerine geçiş üstünlüğü!

Özgür Özel, AKP milletvekillerince imzalanan kanun tekliflerinin komisyona havale edilmesi sürecinde 'jet hızıyla' davranıldığını, diğer partili milletvekillerinin kanun tekliflerinin ise Başkanlıkta fazla bekletildiğine değindi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in verdiği yazılı başvuruda, AKP'li vekillerin veriği kanun tekliflerinin 48 saat içinde görüşülmeye başlandığını açıklayan Özel ifadesinin devamında, "Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu dışındaki siyasi parti gruplarından ya da grubu bulunmayan siyasi partilerden TBMM Başkanlığı’na sevk edilen teklifler günlerce Başkanlığınızda bekletilmektedir" ifadelerini kullandı.

AKP'nin kanun tekliflerine geçiş üstünlüğü!

AKP milletvekillerinin verdiği tekliflerin "İçtüzüğe uygunluk denetimi yapılmadığı ve jet hızıyla ihtisas komisyonlarına gönderildiği anlaşılmakta" olduğu belirtildi. Meclis Başkanlığın bu tutumundan dolayı TBMM İçtüzüğü’nün 37’nci maddesindeki 45 gün kuralının amacına uygun kullanılamadığı ifade edildi.

Geçiş üstünlüğü

"Adalet ve Kalkınma Partisi’ne üye olanlar tarafından imzalanan kanun tekliflerinin geçiş üstünlüğü bulunmamaktadır. Diğer siyasi parti gruplarından ya da grubu bulunmayan siyasi partilerden gelen tekliflerin makamınızda günlerce bekletilmesi uygulamasına son verilmesi" gerektiği belirtilen yazıda gelen tüm kanun tekliflerinde aynı hassasiyetin gösterilmesi zorunluluğunun altını çizdi.

Özel, çözüm önerisi olarak şu ifadeleri kaleme aldı: "TBMM Başkanı olarak tarafsızlığınıza da halel getiren kanun tekliflerine bu yaklaşımınızın gözden geçirilerek tüm milletvekillerine eşit davranmanız konusunda hassasiyet göstermenizi beklemekteyiz."