AKP ODTÜ'yü tek sayfada harcadı: 'Sizi ODTÜ'yü savunmaya çağırıyoruz'

AKP ODTÜ'yü tek sayfada harcadı: 'Sizi ODTÜ'yü savunmaya çağırıyoruz'

ODTÜ'de yapılmak istenen KYK yurduna karşı çadırlı eylem...

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, kampüsün kavaklık alanına KYK'ya ait yurt yapılmasına karşı bir haftadan uzun süredir çadırlı eylem yapıyor. 11 gündür Kavaklık'ta bekleyen öğrenciler, yapılacak KYK yurdunun ODTÜ'nün ihtiyacından fazla olduğunu belirterek, bu yurdun ODTÜ'nün ekosisteminden sosyal yapısına kadar birçok alanına zarar vereceğini düşünüyor.

Öğrenciler, bugün yayımladıkları bildiride, bir sayfalık protokolle 49 yıllığına KYK'ya tahsis edilen alana inşaat yapılması durumunda, binlerce ağacın ve diğer canlıların yaşadığı korunması gereken bölgenin zarar göreceğini belirttiler.

Kamuoyundan destek beklendiği belirtilen açıklamada, "ODTÜ'yü savunmaya, üniversiteyi savunmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

ODTÜ öğrencilerinin yayımladıkları açıklama şu şekilde:

"ODTÜ 40 dönümlük araziyi Kredi Yurtlar Kurumu'na yurt inşaası için bir (1) sayfalık bir protokolle 49 yıllığına tahsis etti. Protokolü daha uzun süre vermeyi reddeden ODTÜ Yönetimi Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucu vermek durumunda kaldı. İnşaat yapmak amacıyla alana beton dökülmeye başlanmış olup, öğrenciler alana kamp kurarak durdurmuşlardır. Yapılacak alan uzmanlar tarafından da tespit edildiği üzere endemik türlerin bulunduğu, binlerce ağacın ve diğer canlıların yaşadığı korunması gereken bir bölgedir. YÖK tarafından kapasite yetmemesine rağmen ODTÜ'de kontenjan arttırımına gidildiğinden ötürü bir barınma ihtiyacı mevcuttur. Ancak ODTÜ öğrencileri, mezunları, öğretim elemanları kurumlarıyla beraber Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak bir yurda karşıdır. Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Şubat'ta ODTÜ'ye yaptığı ziyarette de konuşulanlardan görüldüğü üzere iktidar ODTÜ'ye bir yurt yaparak ODTÜ'nün yönetim bütünlüğünü bozmak, iktidar politikalarını KYK yurdu etkinlikleriyle yaymak istemektedir. Yurdun ODTÜ'de şimdiye kadar yapıldığı gibi bağışlarla yapılıp ODTÜ'nün işletmesi gerekmektedir. Mezun derneklerimiz tarafından da yurt inşasının yapılabileceği ifade edilmiştir. Kamuoyundan ODTÜ'ye yapılacak saldırının aslında üniversite bütünlüğüne, doğaya karşı açılmış bir saldırı olduğunun görünmesi gerekmektedir. Herkesi doğanın, özgürlüklerin, bilimsel akademik üretimin savunulmasına, ODTÜ'yü savunmaya, üniversiteyi savunmaya çağırıyoruz."