AKP şehit ve gaziler arasında ayrım yapıyor

AKP şehit ve gaziler arasında ayrım yapıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gazilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi, şehit yakınlarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Gürer, Şehit ve gaziler arasında ayırım yapılamayacağını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ramazan Yıldız ve gazilerle bir araya gelen Gürer, devletin gazilerin yaşam standartlarını yükseltmesi gerektiğini belirterek, “Vatan savunmasını gözünü kırpmadan kendini siper eden gazilerimize ve şehit yakınlarımıza her alanda devlet olarak ta vatandaş olarak ta sahip çıkmamız gerekiyor. Şehit ailelerimize destek ve Gazilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır” dedi.

GAZİLER ARASINDA AYIRIM YAPILAMAZ

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ramazan Yıldız ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Ramazan Yıldız, Son dönemlerde Şehit ve gaziler arasında uygulamalarda görülen farklılıklar bizleri üzmektedir. Bizim gözümüzde şehit şehittir gazi gazidir. Her kes bu vatan için bir bedel ödemiştir ödemeyende hazırdır bizler bundan dolayı şehitler ve gaziler arasında ayrımcılığı asla kabul etmiyoruz. Ayrım olmasın istiyoruz. Vatan için şehit olan ve gazi olan bizler için yapılanlara teşekkür ediyoruz ama son dönemde rastlanan bazı gelişmelerden de üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde yıllardır süregelen terör nedeni ile binlerce şehit ve gazimiz var. CHP olarak terörü lanetliyoruz. Her türlü teröre karşıyız. Bu bağlamda meclise gelen her düzenlemeyi de destekledik. Terör mutlaka sonlandırılmalıdır. Bunun içinde TBMM daha çok konun ele alındığı yer olmalıdır. Devlet politikası ile ülkemizde terör bitirilmelidir. Vatan için gözünü kırpmadan canını verenlerin ailelere bizlere emanet, gazilerimiz de bizlerin onurudur. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasında şehit olan gazi olanlarda bu ülkenin bekası için canlarını ortaya koymuştur. Tüm şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz için devletimizin tüm olanakları ve yurttaşlar olarak her desteği yapmamız bu ülkenin yurttaşı olarak görevimizdir. Şehit yakınları ve gazilere için yapılan her uygulama birbirinden ayrıştırıcı değil destekleyici olmalıdır. Her şehidimiz vatan için canını vermiş, her gazimiz bu yolda mücadelede yaralanmıştır. Şehit ve gazilerimizin arasında ayrım olamaz, yapılamaz, hepsinde bizim şehidimiz, gazimizdir. Hükümetin yaptığı ve yapacağı her düzenlemede bu esas üzerinden olmalıdır” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Gürer,  TBMM’de her fırsatta şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını gündeme getirdiğini ifade ederek, var olan sorunların çözümü için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne gerçekleştirdiği ziyarete Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.  Dernek Başkanı ziyaret anısına derneğin flamasını takdim etti.

YERELDE SORUNLARIMIZDA VAR

Dernek Başkanı Ramazan Yıldız Yıllardır dile getirmemize rağmen şehir içinde toplu taşımacılık yapan özel halk otobüslerinden gazilerin ücretsiz yararlanması sorun yaşandığını ifade ederek Niğde’de kart tanıma sistemlerinden kaynaklanan sorun nedeniyle gazilerin özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanamadığını ifade etti.  Yıldız, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.