AKP Sözcüsü Çelik, Abdullah Gül ve Davutoğlu sorusunu cevapladı

AKP Sözcüsü Çelik, Abdullah Gül ve Davutoğlu sorusunu cevapladı

YSK'nın iptal ettiği İstanbul seçimiyle ilgili açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Yaptığımız işten eminiz. YSK kararını verdi, vatandaşa gideceğiz. Milletimiz kararını verecek" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İstanbul seçimlerine değinen Çelik, “YSK’nin kararı milli iradenin bir kez daha hakem tayin edilmesidir. Demokrasinin en büyük zenginliktir. Türk demokrasisi gururlu ve onurlu bir demokrasidir, bedeli ödenmiş bir demokrasidir. Bedeli ödenmiş bu demokrasiyi ülkemizin en büyük zenginliği olarak görüyoruz.” dedi.

'BERRAK BİR SEÇİM OLACAK'

23 Haziran’da berrak bir seçim yapılacağını iddia eden Çelik, “Yaptığımız işten eminiz. YSK kararını verdi, vatandaşa gideceğiz. Milletimiz kararını verecek biz de bütün yöneticiler, siyasetçiler olarak ‘başımızın üzerinde yeri var’ diye selamlayacağız. 23 Haziran’da berrak bir seçim sonucu ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL VE DAVUTOĞLU SORUSU

Ömer Çelik, gazetecilerin Gül ve Davutoğlu’nun YSK kararı sonrasında yaptığı eleştirileri sorması üzerine değerlendirme yapmadı.

Çelik, “Aslında pek çok yerden de benzer eleştiriler geldi. Bu başka siyasi partilerden de geldi. Bununla ilgi özel bir değerlendirmemiz olmadı” demekle yetindi.