AKP ve MHP masaya oturdu

AKP ve MHP masaya oturdu

CHP ve HDP’nin dahil olmadığı, TBMM İçtüzük değişikliği teklifi için AKP ve MHP kurmayları masaya oturdu. MHP, AKP’nin hazırladığı taslak metne “evet” derse teklif bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulacak.

AKP'li ve MHP’li kurmaylar içtüzük değişikliği teklifinin ayrıntılarını görüşmek üzere Meclis’te bir araya geldi. Toplantıya AKP’den Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Genel Sekreter Abdülhamit Gül, MHP’den ise Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Parsak katıldı.

Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Elitaş, hazırladıkları taslak metni Ramazan Bayramı öncesi MHP’ye ilettiklerini anımsatarak, “16 Nisan Referandumu’nda kabul edilen anayasa değişikliği kapsamında içtüzük değişiklinin altı ay içerisinde yapılma zorunluluğu vardı.

Meclis’te daha etkin bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla bir içtüzük değişikliğini hayata geçirmek üzere bir araya geldik. Hazırladığımız teklif ile ilgili MHP’nin eleştiri ve katkılarına göre hareket edeceğiz. 

İnşallah bu hafta içerisinde teklifi vermeyi planlıyoruz” dedi.MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, etkin bir çalışma için içtüzük değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Zaman israfını ortadan kaldıracak bir çalışma düzenini getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

“Ana muhalefet partisinin olmadığı bir ortamda iç tüzük görüşmeleri yapılıyor” hatırlatmasında bulunan bir gazetecinin sorusunu ise Elitaş, “Daha önce Meclis Başkanı içtüzük değişikliği için tüm partileri çağırdı. Ancak CHP ve HDP bu çalışmaların içerisinde olmayacaklarını söylediler” diye yanıtladı.