AKP'ye 'vagon' olan MHP'den, CHP'ye 'aşırı sol' eleştirisi

AKP'ye 'vagon' olan MHP'den, CHP'ye 'aşırı sol' eleştirisi

MHP'li Semih Yalçın, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP'de aşırı solcu değişime memur edilmiştir" diyerek eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, ‘CHP Sözcülerinin açıklamalarına’ cevaben yazılı bir açıklama yaptı. Semih Yalçın açıklamasında, “CHP, artık tamamen Marksist-Leninist siyasi propaganda metotlarını tercih eden bir parti haline gelmiştir. Bu metotların içinde yalan, iftira, karalama, aşağılama, kin, nefret, düşmanlık ve garez vardır. Bu metotların içinde; fitne ve karmaşa üretme, kaos yaratma vardır. Cumhuriyet’i kuran ve Atatürk’ün mirası olan parti; iticiliğin, sevimsizliğin ve ürettiği siyasi düşmanlıkların çarkında Atatürk’ün mirasını çarçur edip tüketmekte, bitirmektedir” ifadelerini kullandı.

‘CHP KAYIĞI KÖHNE MARKSİST ÖĞRETİLERİN SULARINA SAVRULMUŞTUR’

Semih Yalçın açıklamasında, “Türkiye’de, uzunca bir zamandan beri ana muhalefet partisi CHP’deki değişim ve dönüşüm kaygıyla izlenmektedir. Bir kaset komplosuyla Sayın Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığından uzaklaştırılmasından sonra ana muhalefetin başına monte edilen Kemal Kılıçdaroğlu, bu dönüşüm operasyonuna memur edilmiştir. Ne var ki yeni CHP liderinin siyaset yapacağım diye sergilediği şuursuz gaflar; ana muhalefet partisinde insani değerlerin öldüğünün, politika uğruna hiçbir ahlaki endişe güdülmeyeceğinin göstergesi olmuştur. Bundan daha kötüsü; Kemal Kılıçdaroğlu’nun dümenine geçtiği CHP kayığı, Cumhuriyet’in temel değerlerinin ve milli hassasiyetlerin oluşturduğu emin ve güvenli limandan hızla uzaklaşarak köhne Marksist öğretilerin kirli sularına savrulmuştur” ifadelerine yer verdi.

‘CHP KENDİ SEÇMENİNİ BUNALTMAKTADIR’

Semih Yalçın, “CHP; aşırı sol ve Marksist sloganlarla, dayanılmaz ve itici bir retorikle, siyasette kavga kültürünü ve uzlaşmazlığı egemen kılma çabasıyla, vatandaşları ve özellikle de kendi seçmenlerini bunaltmaktadır. CHP’nin deliklerinden arsızlık, utanmazlık, pişkinlik akmaktadır. İşte bu acınası vaziyetteki ana muhalefet partisi; iktidardan çok, MHP’nin tutumundan şikâyet etmektedir. Çünkü MHP’nin attığı adımlar, CHP’nin karanlık planlarını bozmuştur. Ayrıca ana muhalefetin; Türkiye’nin meseleleri karşısında hiçbir somut çözüm önerisinin, hiçbir projesinin bulunmadığı ortaya çıkmıştır” dedi.