AKP’de İyi Parti beklentisi

AKP’de İyi Parti beklentisi

İyi Parti, AKP’de de ‘iyiye’ yoruluyor. Akşener’in partisini kasıtlı olarak muhatap almayan AKP’liler, bu partinin yerel seçimlere girmesinin kendi lehlerine olabileceğini düşünüyor.

İktidar partisinde, İyi Parti, CHP’nin güçlü olduğu sahil kesimlerde varlık gösterirse AKP’nin bazı yeni belediyeleri alabileceği görüşü öne sürülüyor. Akşener’in partisini kasıtlı olarak muhatap almayan ve buradan gelen eleştirileri yok sayan AKP’de, yeni partinin kuruluşundan önceki etkisini yitirdiği görüşü de dillendiriliyor.

Habertürk gazetesinden Volkan Yanardağ’ın kulis haberine göre, AKPi’de yapılan analizlerde İYİ Parti’nin partileşmeden önceki süreçte seçmenin ilgisini üzerine topladığı, ancak kurulduktan sonra bu trendin aşağı yönlü seyir izlediği savunuldu. Diğer siyasi partilerde istediği noktalara gelemeyenler veya mevcut siyasi yapılardan beklentisi kalmayanlar, İYİ Parti’de buluştu.

‘ARADAN AKP ÇIKABİLİR Mİ?’

İYİ Parti’yi kasıtlı olarak muhatap almayan AKP’liler, bu partinin yerel seçimlere girmesinin kendi lehlerine olabileceğini de düşünüyor. İYİ Parti’nin özellikle Türkiye’nin batısında karşılığının olduğu değerlendirmeleri yapılırken, CHP’nin güçlü olduğu sahil kesimlerinde İYİ Parti’nin varlık göstermesi durumunda AKP’nin bazı belediyeleri alabileceği öne sürülüyor.

İYİ Parti’nin İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde varlık gösteremeyeceği kaydediliyor.