AKP'deki ilk resmi catlak

AKP'deki ilk resmi catlak

AKP'deki Ahmet Davutoğlu - Binali Yıldırım rekabeti artık su yüzüne çıktı. AKP’deki çatlak, Star Gazetesi Yazarı Nasuhi Güngör tarafından ilk kez resmen dillendirildi. AKP içindeki etkin olan Güngör’ün A Haber’de söylediği “AKP artık Davutoğlu ile devam edemez” sözleri bunun işareti

  STAR yazarı Nasuhi Güngör, A Haber'de katıldığı 'Toplumsal Hafıza' programında dikkat çeken sözler sarf etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef alan Güngör, "Artık AK Parti Davutoğlu ile yoluna devam edemez" deyince Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'den sert itirazlar geldi. Siyasi boşluğun olduğunu belirten Nasuhi Güngör’ün “Siyasi Boşluk var. Bir iki başlılık var. Bir türlü başkanlık sistemi ile ilgili bir türlü sahici gündeme geçemediği için Türkiye bu durumda. Daha da açık konuşacağım burada. Buradan açık ve net konuşuyorum. Paralel Yapı ve terör ile mücadele etmesi ellerini gerçekten taşın altına koymuyorlar. Bunu yapmıyorlar, siyasi iktidar da hükümet de bunu yeterince gündemine almıyor. Ak Parti’de yeterince gündemine almıyor. Paralel  ile de terör ile de mücadelede daha aktif olarak gündemlerine almalılar” dedi.     Nasuhi Güngör, sözlerini şöyle tamamladı:  “Ahmet Davutoğlu Başbakanlık Başdanışmanı olarak Dış İşleri Bakanı olarak çok önemli hizmetler verdi. Bu benim kişisel görüşümdür. Bu saatten sonra isteyen istediğini söyleyebilir bununla ilgili. Türkiye'nin Suriye  ile ilgili problemlerinde de ve Rusya ile devam eden ve benim de niye devam ettiğini bir türlü anlayamadığım gerginlikle ilgili de hala çözüm üretilemiyor.         Türkiye bu kuşatmayı yarmak zorunda. Türkiye bu ikili yapıdan kurtulmak zorunda. Ve açık söyleyeyim.    Sayın Ahmet Davutoğlu ile de artık bu mesele devam edemeyecek bir noktaya gelmiştir. AK Parti  kendisine bu anlamda yeni bir yol aramak zorundadır. Türkiye kendisine yeni bir çıkış aramak zorundadır.”     Nasuhi Güngör’e tepki gösteren Serdar Arseven ise “Bu görüşü son derece fitne üretmek isteyenlere ve çatlatmak isteyenlere iyi niyetli de olsa hizmet olarak görürüm. Kusura bakmasın Nasuhi Bey.” İfadelerini kullandı.
İşinden oldu  NASUHİ Güngör, önceki akşam ettiği sözler sonrası işinden oldu. "AK Parti artık Davutoğlu ile yoluna devam edemez" diyen Güngör'ün bu sözleri çalıştığı Star Gazetesi'nden kovulmasına neden oldu. Daha önce TRT'deki görevinden de alındığı öğrenilen Güngör'e Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven de, “fitne çıkarmakla" suçlayarak, tepki gösterdi.