AKP'li başkandan yeni açılım: Çobanın oyu daha önemli

AKP'li başkandan yeni açılım: Çobanın oyu daha önemli

AKP Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 'Çobanın oyu daha önemli. Çünkü kafasına göre nereye oy vereceğini biliyor, oyunu değiştirebiliyor. Ama profesör belirli yere veriyor. Profesör yolunu hiç değiştirmiyor. Ama bizim çobanımız ülkenin şartlarına göre oyunu değiştiriyor' dedi.

AKP Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Yakup Otgöz, Seçim çalışmaları kapsamında Atlıdere mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gerçek Fethiye'nin aktardığına göre Otgöz, '''Profesörün oyuyla dağdaki çobanın oyu bir mi?' diyenlere söylüyorum. Çobanın oyu daha önemli. Çünkü kafasına göre nereye oy vereceğini biliyor, oyunu değiştirebiliyor. Ama profesör belirli yere veriyor. Profesör yolunu hiç değiştirmiyor. Ama bizim çobanımız ülkenin şartlarına göre oyunu değiştiriyor'' dedi.

'DAĞDAKİ ÇOBANLA BENİM OYUM EŞİT OLAMAZ'

Manken ve oyuncu Aysun Kayacı 2008 yılında televizyonda yaptığı programda yıllarca sürecek bir polemiğini fitilini ateşlemişti. Kayacı, "Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, çok özür dilerim herkes üstüme gelecek ama kalıp olarak söylüyorum, 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba" diye konuşmuştu.

Kayacı'ya program partneri Müjde Ar, "O zaman en çok vergiyi veren 60 tane oy versin. Öyle şey olur mu?" diyerek karşı çıkmıştı.