AKP'li vekil önce Erdoğan'la görüştü sonra 'yeni başbakan' profilini anlattı

AKP'li vekil önce Erdoğan'la görüştü sonra 'yeni başbakan' profilini anlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vedasının ardından yerine kimin geleceği konuşulmaya devam ediyor. Bu sabah Saray'a giden AKP'li Aydın Ünal, 'yeni başbakan' profilini tarif etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü, görüşmeden 'olağanüstü kongre' kararı çıktı. Davutoğlu bu kararın ardından MYK'yi toplayıp genel başkanlığa veda etti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Erdoğan, Saray'da AKP'li milletvekillerini topladı. Bu milletvekillerinden biri de AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal'dı. Aydın Ünal, Saray'daki görüşmenin ardından Habertürk Televizyonu'ndaki yayına katılarak 'yeni başbakan' profilini açıkladı.
Aydın Ünal'ın sözleri şöyle:
Diğer partilerde göremeyeceğiniz bir değişim sürecini yaşıyoruz. Biz 21 ay boyunca hiçbir şeyi konuşmadık. Sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki meseleler konuşulmaz. Aile içindeki mahrem konular ama çok kolay geçmiş bir süre değildi. Bu sorunlar ortalığa dökülmeden çözüme kavuşuyor. Sütliman bir süreç yaşamadık. Sayın Başbakanımız da ifade etti,
Sayın Cumhurbaşkanımız "Güçlü cumhurbaşkanı, güçlü başbakan" demişti. Ama böyle olduğu zaman Türkiye'nin iyi idare edilmediğini gördük. Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakanın iyi sonuçlar doğurmadığını gördük. İkisini itham etmek mümkün değil.
Cumhurbaşkanı ve başbakan ilişkileri hep sorunluydu. Birbirlerini çok iyi tanıyan iki isim buna rağmen görüş ayrılıkları ortaya koydu. Çok yumuşak bir geçiş gerçekleşti. Bu süreç Cumhurbaşkanımız tarafından yönetilmiş bir süreç değildir.
Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak.
Fiili olarak oluşan durum bundan sonra da devam edecek. Türkiye açısından daha sağlıklı olacak.