AKP'li yazar Abdullah Gül'ün eleştirilerini hazmedemedi

AKP'li yazar Abdullah Gül'ün eleştirilerini hazmedemedi

İktidar gazetesi Star yazarı Mehmet Metiner, İstanbul seçimleriyle ilgili 'Güçlü olunca başkasına yapmamız lazım' diyen Abdullah Gül'e, 'Kanuni bir itiraz sürecini Gül’ün bilerek başka bir mecraya çekmesi ne dostlukla ne mertlikle bağdaşır elbet' dedi.

Yeni parti iddialarıyla anılan Abdullah Gül'ün İstanbul seçimlerine ilişkin sözleri tartışma konusu oldu. AKP çevrelerinden Gül'ün açıklamalarına tepki gecikmedi.

AKP eski milletvekili Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, Abdullah Gül'ün sözlerini eleştirdi.

AKP'nin itiraz hakkını kullanmasını başka yöne çekmekle eleştiren yazar, Gül'ü namert olmak ve AKP'yi arkadan vurmakla suçladı. Yazar, yazısında şu ifadeleri kullandı:

'DOST GÖRÜNÜMLÜ NAMERTTEN KORK'

" 'Bize yapılanı güçlüyken bir başkasına yapmamalıyız!' diyerek İmamoğlu’na arka çıkan, dahası güç kullanımı marifetiyle İmamoğlu’nun hakkının gasp edilmek istendiği imasında bulunan Gül aklınca hem Reis’i suçluyor hem YSK’ya telkinde bulunuyor. 

Kanuni bir itiraz sürecini Gül’ün bilerek başka bir mecraya çekmesi ne dostlukla ne mertlikle bağdaşır elbet. Sanırım şu sözler anlayan için yeterlidir. Mert düşmandan korkma; o seni arkandan vurmaz. Dost görünümlü namertten kork; o seni sırtından vurur."