'Akşener aradı, Mustafa Kemal’in şehrinden meşaleyi yak dedi'

'Akşener aradı, Mustafa Kemal’in şehrinden meşaleyi yak dedi'

Bursa Mustafakemalpaşa’dan İYİ Parti adayı olan eski spor bakanı Şükrü Erdem, “Genel Başkanımız Meral Hanım 'Hadi gel de şu Atatürk’ün ismini taşıyan ilçeden meşaleyi yak' dedi. Düşünmeden ‘evet’ dedim" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Merkezi yerel seçimlerde yarışacak 112 belediye başkanını daha açıkladı. Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi adayı Şükrü Erdem’in, siyasi kariyeriyle dikkatleri üzerine çekti.

Yeniçağ'ın haberine göre, Doğruyol Partisi’nden 19. dönem Bursa milletvekili olarak Meclis’e giren Erdem, 50’inci Türkiye Cumhuriyeti hükümetinde Haziran 1993 – Kasım 1995 yılları arasında Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.

Başkan adaylığı resmen açıklandıktan sonra Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan Şükrü Erdem, “Mustafakemalpaşa’da kazanacağız… Bunu ben söylemiyorum halk söylüyor. Belki 20-25 sene siyasete ara verdim ama sürekli Mustafakemalpaşa’dayım. Bölgeye yaptığım, getirdiğim hizmetler halen konuşuluyor.” dedi.

'AKP VE CHP’DEN DE GELDİLER BEN İYİ PARTİ DEDİM'
Kendisinin siyasete dönmek gibi bir niyetinin olmadığını, ancak belediye bakanı olmasını ilçe halkının çok istediğini belirten Erdem şunları söyledi:

“AKP’den de geldiler. Çünkü onların çoğu DYP ve ANAP kökenli. Benim siyaset yaptığım yıllarda onlar beni çok desteklemişlerdi. Ama ben de o desteklerin karşılığını verdiğimi, ilçede güzel işler yaparak gösterdim. Yaptıklarım da halen konuşulur. Zaten insanlar da bu nedenle, bu şehir sahipsiz kalmasın diye, beni belediye başkanı olarak görmek istediler. CHP de bana adaylık teklifinde bulundu. Ancak kabul etmedim. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de benim hakkımda olumlu görüşler bildirmiş. Benim İYİ Parti’den aday olabileceğimi ifade etmiş.”

'DÜŞÜNMEDEN TAŞIN ALTINA ELİMİ KOYARIM DEDİM'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile arasında geçen başkanlık görüşmesine de değinen Erdem, başkanlık kararını düşünmeden verdiğini söyledi. Erdem şu ifadeleri kullandı: “Genel başkanımız aradı. Benimle ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını söylediler. ‘Şükrü, tarihi bir misyon üstleneceksin’ dedi. Daha önce de sana milletvekilliği teklif ettim ama siyaseti bıraktığını söyleyerek kabul etmedin, dedi. Şu an sana çok ihtiyacım var. Hadi gel de şu Atatürk’ün ismini taşıyan ilçeden meşaleyi yak, dedi. Hemen karar verme, düşün, dedi. Ülkenin kurtulması adına buradan bir meşale yakılması gerekiyorsa, tarih bana böyle bir görevi verdiyse ben buna hazırım' diyerek kabul ettim.