Akşener cephesinden Yargıtay açıklamasına tepki: Kafa karıştırıcı!

Akşener cephesinden Yargıtay açıklamasına tepki: Kafa karıştırıcı!

Meral Akşener'in avukatı Uğur Tarhan, "Yargıtay'ın bu dosyayla alakalı kararını 15 Mayıs'tan önce açıklamasını engelleyecek ne gibi bir durum var? Yargıtay bu hukuki ihtilafı acilen sona erdirmekle sorumludur. Yargıtay'ın açıklaması kafa karıştırıcı" dedi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini Mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek açıklanacağı duyuruldu. Yargıtay’dan gelen bu açıklama yılan hikayesine dönen MHP’deki kongre sürecini iyice içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

AKŞENER’İN AVUKATI: NE GİBİ BİR ENGEL VAR?

Konuyla ilgili Sözcü'den Deniz Ayas'a konuşan Meral Akşener’in avukatı Uğur Tarhan, Yargıtay’ın açıklamasını “kafa karıştırıcı” olarak yorumladı.

Geciktirilen karara tepki gösteren Avukat Uğur Tarhan, “Yargıtay’ın bu dosyayla alakalı kararını 15 Mayıs’tan önce açıklamasını engelleyecek ne gibi bir durum var? Ön incelemesi yapılmış çok tafsilatlı olmayan, kapsamlı olmayan bir dosya. Neden 15 Mayıs’tan önce açıklamamaktadır. Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararına ilişkin onama kararını vermesini bekliyoruz. Kaldı ki söz konusu dava kamuoyuna mal olmuş bir davadır. Yargıtay’ın vereceği karar aynı zamanda son dönemde MHP ile ilgili yaşanan hukuki ihtilafların da önüne geçmesi için önemli. Ortada çağrı heyetinin belirlediği bir tarih var ve buna sayılı saatler kaldı. Yargıtay bu hukuki ihtilafı acilen sona erdimekle sorumludur” dedi.